'Korona nedeniyle görüş kaldırıldı, tutukluluk ağır cezaya dönüştü'

Tutuklu gazeteciler Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu'nun aile görüşleri, korona virüsü önlemleri kapsamında kaldırıldı. İki gazetecinin avukatı, "Tutukluluk ağır cezaya dönüştü, tahliye edilsinler" çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü önlemi kapsamında aile görüşleri de kaldırılan gazeteciler Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu'nun serbest bırakılması çağrısı yapıldı.

Pehlivan ve Terkoğlu'nun avukatı Serkan Günel, "Müvekkillerim tutuklanacaklarını biliyordu ve kaçmadı; kaçma şüphesinden söz edilemez. Halen tutuklulukta ısrar edilmesi ne hukukla ne mantıkla açıklanabilir değil. Şimdi de #Koronavirüs koşullarından aile görüşü kaldırıldı, avukat görüşü de sınırlandırılıyor. Zaten peşin ceza olan tutukluluk artık ağırlaştırılmış cezaya dönüştü. Çeşitli adli kontrol hükümleri var, bunlar uygulanabilir; tahliye istiyoruz" dedi.

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Libya'da ölen MİT görevlisiyle ilgili haber nedeniyle açılan soruşturmada tutuklanmışlardı. (HABER MERKEZİ)