Karantinadaki Özkan: Korona varsa birine bulaştırmak istemiyorum

İsviçre’den 13 Mart’ta Türkiye’ye gelen 35 yaşındaki Serdar Özkan 4 gündür İzmit’teki ailesinin yanında karantina altında yaşamını sürdürüyor. Ateş ve öksürük şikayetlerinin olduğunu söyleyen Özkan yapılan test sonucunu tüm girişimlerine rağmen öğrenemediğini belirterek, “Bu dört günde kimse aramadı beni. Ben ALO 184 aracılığıyla onlara ulaşmaya çalıştım. Bilgi veremediklerini söylediler” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İsviçre’nin Zürih kentinden 13 Mart tarihinde Türkiye’ye gelen 35 yaşındaki Serdar Özkan dört gündür Kocaeli İzmit’te ailesinin evinde korona virüsü taşıdığı şüphesiyle karantina altında kalıyor. Ateşinin olduğunu ve odasından dışarıya çıkamadığını belirten Özkan, seyahatinin ardından alınan numune sonucunun negatif ya da pozitif olduğuna dair kendisine bilgi verilmediğini söyledi.

İsviçre’de çalıştığını, Türkiye’ye sık sık geldiğini ifade eden Özkan son gelişinin ardından yaşadıklarına dair, “Cuma günü Türkiye’ye geldim test oldum. Ateşliydim aslında kendileri karantinaya almadılar. Öksürüğüm de vardı ve ben kendimi karantinaya aldım. Annem ve babamın yanına yaklaşamıyorum. Şu anda da ateş ve öksürüğüm devam ediyor. Tek başıma evde durmaya devam ediyorum” dedi.

‘DÖRT GÜNDE KİMSE ARAMADI BENİ’

Numune sonucunun pozitif ya da negatif olduğunu öğrenmeye çalıştığını bu süreçte yetkililerle yaptığı hiçbir görüşmeden olumlu yanıt alamadığını belirten Özkan, “Bu dört günde kimse aramadı beni. Numaralarımı falan paylaşmıştım. Ben Alo 184 aracılığıyla onlara ulaşmaya çalıştım. Bilgi veremediklerini söylediler. Hastaneyi aradım ve hastane de ‘Bilmiyoruz’ dedi. İstanbul ve Ankara Sağlık Müdürlüklerinin telefonunu aradım. Orada da kimseye ulaşamadım” diye konuştu.

‘KORONA VARSA BİRİNE BULAŞTIRMAK İSTEMİYORUM’

Hastaneye bilinçli olarak gitmediğini ve bir haftadır ateş, öksürük gibi semptomların sürdüğünü ifade eden Özkan, “Hastaneye gitmemi gerektirecek acil bir durumum yok. Ayrıca evden çıkmak da istemiyorum çünkü korona varsa birisine bulaştırmak istemiyorum. Dolayısıyla hemen bana sonucumu söylerlerse korona varsa hastaneye müracaat ederim. Ya da onlar beni götürür. Eğer numunem negatifse de karantinama daha rahat devam ederim” dedi.

‘KAPIYA SU BIRAKIYORLAR SONRA DA KAÇIYORLAR’

Zürih’ten İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na inen Özkan, Kocaeli İzmit’te anne ve babasının yanına geldiğini, 50 yaşında çocukları olan bir ablasının da kendileriyle kaldığını belirterek evde yaşadıklarına dair şunları kaydetti:

“Şu an yanıma kimse gelemiyor. Su falan bırakıyorlar kapıya sonra da kaçıyorlar. Ben o suyu içeriye alıyorum ve kapıyı kapatıyorum. Ailem beni göremiyor. Birçok kişi bu süreçte yakınında bulunanlara da bulaştırmış ben bilinçli davranıyorum. Şu an kendimi sorumlu hissediyorum. Tek başıma bir odada cumadan beri duruyorum.”

TEST SONUCU NEGATİF ÇIKTI

Dört gündür ailesinin yanında karantinada olan Serdar Özkan’ı sabah saatlerinde arayan Sağlık Bakanlığı yetkilileri test sonucunun “negatif” olduğu bilgisini paylaştı. Bu sonucun korona virüsü taşımadığı anlamına gelmediğini belirten Özkan, “Üç beş gün daha tetikte olmam gerekiyor. Ev arkadaşımda da korona çıkmış. Hala riskliyim” dedi.