İmamoğlu 39 ilçeyle pazar yerlerini görüşecek

İçişleri Bakanlığı'nın genelgesiyle birçok işletme kapatılırken İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da kalabalık yerlerden biri olan pazar yerleriyle ilgili konuştu. İmamoğlu, pazar yerleriyle ilgili İstanbul ilçe belediye başkanlarıyla görüşeceğini belirtirken, "Sosyal tesislerimizi ve hatta hastanelerdekiler hariç tüm BELTUR kafelerimizi kapatma kararı aldık" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyal medyada canlı yayın yapan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, korona virüsüyle ilgili açıklamalar yaptı.

İstanbulda en kritik kalabalık alanlardan olan pazar yerleriyle ilgili 39 ilçe belediyesinin başkanlarıyla görüşeceğini belirten İmamoğlu, “Bu konuda Pazarcılar Odası Başkanı’mızla görüştük, konuştuk. İnşallah bu manada toplumumuzu korumaya devam edeceğiz. Zarar gören sektörlerle buluşmaya çalışıyoruz. Başta turizm olmak üzere birçok alanda bir araya geliyoruz, alınacak tedbirler konusunda konuşuyoruz. Elbette ki devletimizin de açıklamalarını an be an takip ediyoruz. ‘Eşgüdümlü olarak İstanbul’da hangi kararları almalıyız’ konusunda mutlak eksik kalmamayı önemsiyoruz. İnşallah sizlerin de desteğiyle, duyarlılığıyla, katkısıyla ve kararlılığıyla eksiğimiz olmayacak diye umut ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Dünya ve insanlık tarihinin daha önce hiç görmediği büyüklükte küresel bir salgınla karşı karşıya olunduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Asla panik olmayacağız. Biz, sağduyulu bir milletiz. Temkinli olacağız ve mutlaka ve önlemlerini almış bir toplum olacağız; özellikle bu büyük kent İstanbul’da. Ama aynı zamanda bu zor dönemi en az hasarla atlatmak için de kesinlikle radikal olacağız ve olmalıyız” dedi.

İmamoğlu, ikinci bir açıklamaya kadar kapanan işletmeleri hatırlatarak, "Bugünden itibaren toplumun her kesiminden binlerce insanı ağırladığımız sosyal tesislerimizi ve hatta hastanelerdekiler hariç tüm BELTUR kafelerimizi geçici olarak kapatma kararı aldık" diye konuştu. İstanbulluların, belediye, İSKİ ve İGDAŞ gibi yoğun ilişkide olduğu kurumlarla olan iletişimlerini, sokağa çıkmadan elektronik ortamda halletmesi adına girişimler yaptıklarını ifade eden İmamoğlu, bu çalışmaları en kısa sürede İstanbullulara duyuracaklarını belirtti.

İBB Başkanı belediye olarak duruma hazırlıklı olduklarını belirtirken, "'Her şey çok güzel olacak' diyeceğiz. Allah’ın izniyle, bu süreci en az sıkıntıyla atlatmak için elimizden geleni yapacağız. Lütfen ama lütfen umudunuzu kaybetmeden günlerinizi iyi geçirin. Evinizde vakit geçirdiğiniz anları en olgun, en olumlu, en verimli şekilde geçirmenin imkanlarını yaratın” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)