İçerideki gazetecilerle dayanışma: Demir kapıları hep beraber kıracağız!

Gazeteci tutuklanmalarına tepki olarak bir grup gazeteci 'Haberin Var Mı' inisiyatifi adı altında bir araya geldi. Gazeteciler, meslektaşlarının serbest bırakılmasını isteyerek 'Demir kapıları hep beraber kıracağız!' diyen gazeteciler, bugün saat 11.00'da Twitter'dan kampanya başlatacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci tutuklanmalarına tepki gösteren, halkın haber alma hakkını savunan gazeteciler, cezaevlerindeki gazetecileri unutturmamak için bir araya geldi. 'Haberin Var Mı' inisiyatifi olarak bir araya gelen gazeteciler, kamuoyuna şu mesajı veriyor: Demir kapıları hep beraber kıracağız!

Oda Tv’den Barış Terkoğlu, Hülya Kılınç, Barış Pehlivan, Yeni Yaşam gazetesinden Mehmet Ferhat Çelik, Aydın Keser, Yeniçağ’dan Murat Ağırel, Yakındoğu haber sitesinden Alptekin Dursunoğlu, Rudaw TV'den Rawin Sterk geçtiğimiz günlerde tutuklandı.

'Haberin Var Mı' inisiyatifi bir video hazırlayarak gazeteci tutuklanmalarına tepki gösterdi. Bir dakikalık videoda şu mesajlar verildi:

- Tutuklu gazeteci sayısı 91’e yükseldi.

Demir kapı, kör pencere… Gazetecilerin üzerine kapandı yine.

- Çalıştıkları kurumlara veya politik tutumlarına bakmaksızın, cezaevindeki tüm gazeteciler için o demir kapıları hep beraber kıracağız! Unutmayın, gazetecileri tutuklamakla gerçeklerin halka ulaşmasına engel olamazsınız.

'KİMSEYE BİAT ETMEYECEĞİZ'

İnisiyatif her koşulda gazetecilik yapacaklarını belirterek şöyle devam etti: "Sadakatimiz sadece gerçeğe ve temeli o gerçeği halka ulaştırmak olan mesleğimizdedir. Kimseye biat etmeyeceğiz, susmayacağız. Halkın gerçekleri öğrenme hakkı için gazetecilik yapmaya devam edeceğiz.

Haberin var mı? Memleketin dağlarına yine bahar gelecek."

İnisiyatif bugün saat 11.00'de Twitter'dan kampanya başlatacak. 'Haberin Var mı' inisiyatifi kampanyaya destek çağrısı yaptı. (HABER MERKEZİ)