Umreden dönen 5 kişi karantina hastanesine sevk edildi

Ankara Valisi Vasip Şahin umreden gelenlerin yerleştirildiği yurtları ziyaret etti. Burada açıklama yapan Şahin, umreden gelenler arasında 5 kişinin karantina hastanesi olarak kullanılan Zekai Tahir Hastanesi’ne sevk edildiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Valisi Vasip Şahin, umreden dönenlerin Ankara’da bulunan öğrenci yurtlarına yerleştirilmesinin ardından Gölbaşı’nda açıklamalarda bulundu. Kriz merkezi kurulduğunu ifade eden Şahin Gölbaşı’nda bin 800 kişinin kaldığını söyledi.

“Vatandaşlarımızın karantinaya alınması onların hasta olduğu anlamına gelmiyor” diyen Ankara Valisi, Umre’den dönenler arasından semptom belirtisi gösteren 5 kişinin karantina hastanesi olarak kullanılan Zekai Tahir Burak Hastanesi’nde sevk edildiğini açıkladı.

Şahin açıklamasında, “Havalimanında yolcular kontrollere tabi tutuldular. Semptom şüphesi arz eden beş kişiyi hastanemize gönderdik. Burada da sağlık taraması yapılıyor. Herhangi bir semptom belirtisi halinde görevliler burada müdahale edecek. Boş kapasitemiz hala var yurtlarda. Her odada bir kişi konaklamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. (DUVAR)