Gençlik ve Spor Bakanı: Yurtları gençlere hijyen koşullarında teslim edeceğiz

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, umreden dönenlerin KYK yurtlarına yerleştirilip öğrencilerin apar topar yurtlardan çıkartılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kasapoğlu, "Yurtları gençlere hijyen koşullarda teslim edeceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, umreden gelen binlerce kişinin Kredi Yurtlar Kurumu'nda karantina altına alınmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kasapoğlu yaptığı açıklamada, "3 haftalık tatil boyunca yurtta kalmayan öğrencilerden yurt ücreti alınmayacak" ifadelerini kullandı.

Öğrencilere yurtlara hijyen bir şekilde teslim edeceklerini belirten Kasapoğlu, "Yaklaşık 10 bin vatandaşımız yurtlarımızda misafir ediliyor. Öncelikle üniversitelerin 16 Mart tarihinden itibaren 3 hafta süreyle tatil edilmesiyle birlikte arzu eden öğrencilerimiz üniversitelerin kapalı olduğu süre boyunca, kendi istekleri ile yurtlardan ayrılabilecekler. Bu 3 haftalık tatil boyunca yurtta kalmayan öğrencilerden yurt ücreti alınmayacak. Bu kararı veren öğrencilerimiz eğer 75 günlük yıllık izin süreleri bitmiş ise ‘Özel İzinli’ sayılacaklar. Bakanlığımız, bu süre zarfında yurtlarımızın dezenfekte işlemlerine ağırlık verecek. Kredi ve burs ödemeleri ise aynen devam edecek" dedi. (AA)