Virüse karşı ihbar hattı açıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum korona virüse karşı 'çevre ihbar hattı' oluşturduklarını duyurdu. Buna göre vatandaşlar dezenfeksiyon işlemi yapılmasını istediği yerleri bakanlığa haber verecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'de de 2 kişide görülen korona virüs ile ilgili alınan tedbirler artıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, korona virüs tedbirleri kapsamında ihbar hattı oluşturduklarını duyurdu. Kurum, "Vatandaşlarımız mahallesi, caddesi, sokağında temiz olmasını düşündüğü veya kirlilikle ilgili ihbar edeceği alanlara ilişkin WhatsApp hattından bilgilendirme yapabilecekler" dedi.

Kurum ayrıca, "2020 yılında meydana gelen afetlerde 9 ilimizde toplamda 222 bin binada hasar tespiti yaptık. Bu yaklaşık 1 milyon bağımsız bölüm demek ve bu bağımsız bölümlerde yaklaşık 4 milyon vatandaşımız yaşıyor. Vatandaşlarımıza dokunmak, yaralarını hızlı şekilde sarmak suretiyle Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde çalışmalarımızı başlattık. Tüm illerde çalışmalarımız eş zamanlı yürütülmektedir" diye konuştu. (AA)