Alan Kurdi'nin ölümünden sorumlu olan 3 kişi yakalandı

3 yaşındaki Alan Kurdi'nin de aralarında bulunduğu beş mültecinin ölümünden sorumlu olan ve 182'şer yıl hapis cezası alan 3 firari hükümlü Adana'da yakalandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bodrum'da, 2 Eylül 2015'te yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmeye çalışan Suriyelileri taşıyan ve içinde 14 kişinin bulunduğu botun batması sonucu 5 kişi ölmüştü. Cansız bedeni kıyıya vuran 3 yaşındaki Alan Kurdi, mültecilerin yaşadığı insanlık dramının simgesi olmuştu.

Olayla ilgili tutuklu bulunan Suriye uyruklu Muwafaka Alabash ve Asem Alfrhad'ın yargılanmasına 11 Şubat 2015'te başlanmış, iki sanığa "Göçmen kaçakçılığı yapmak" suçundan 4'er yıl 2'şer ay hapis cezası verilmişti. Olayı organizatör düzeyinde planlayan üç kişinin Cebrail Enkadur, Ecevit Bülünt Gökalp ve Ali Can Şaş olduğu tespit edilmişti.

Muğla'da 3 şüpheli hakkında 'insan kaçakçılığı ve birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermekten' dava açılmıştı. Ancak şüpheliler yakalanamamıştı. Mahkeme suçu işledikleri sabit olan şahıslar hakkında her birine 182'şer yıl olmak üzere toplam 546 yıl hapis cezası verdi.

Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri firari hükümlülerin Karataş ilçesinde olduğu bilgisi ulaştı. Bölgeyi takibe alan ve bütün yollarda kontrole başlayan polis, Cebrail Enkadur, Ecevit Bülünt Gökalp ve Ali Can Şaş'ı aynı araç içinde yakaladı. (AA)