Ziya Selçuk: Uzaktan eğitim için altyapı hazırlıkları tamamlandı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, korona virüsü nedeniyle verilen tatilin ardından geçilecek uzaktan eğitim için altyapı hazırlıklarının tamamlandığını söyledi. Eğitimin internet ve televizyon üzerinden yapılacağını belirten Selçuk, "Haftalık ders programları yapılandırılarak, Erişim Bilişim Ağı ile internet üzerinden, TRT ile televizyondan gerekli telafi eğitim desteği sunulacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, korona virüsüne yönelik önlemler kapsımında ilk ve orta okullar ile liselerde yarı yıl tatilinin öne çekilmesi hakkında açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, eğitime 16 Mart'tan itibaren 1 hafta ara verileceğini, sonraki hafta uzaktan eğitime geçileceğini ve uzaktan eğitimi 1 hafta sürmesinin planlandığını söylemişti.

"Öğrencilerimizin ilk bir haftayı evlerinde istirahat ederek geçirmelerini rica ediyoruz" diyen Selçuk, "23 Mart'tan sonra uzaktan eğitim başlayacak. 23 Mart'tan itibaren ders ortamını eve taşıyacağız. Tüm altyapı hazırlıklarımız tamamlandı. Öğrenciler isterlerse televizyonlardan isterlerse internetten uzaktan eğitime ulaşabilir. Haftalık ders programları yapılandırılarak, Erişim Bilişim Ağı (EBA) ile internet üzerinden, TRT ile televizyondan gerekli telafi eğitim desteği sunulacak" ifadelerini kullandı.

'VELİLER VE ÖĞRENCİLER GELİŞMELERİ EBA'NIN SİTESİNDEN TAKİP EDEBİLİR'

EBA kullanımında tüm operatörlerin ücretsiz 3 GB internet erişimi sağlayacağını söyleyen Selçuk, "Sınıf seviyelerine göre farklı kanallardan dersler söz konusu olacak. Bu bağlamda velilerimiz ve öğrencilerimiz Eğitim Bilişim Ağı eba.gov.tr'den takip edebilirler. Çocuklarımızın eğitimlerinin aksamaması için ne tür tedbirler gerekiyorsa fazlasıyla almış durumdayız. Öğrencilerin sınavları dahil hiçbir şekilde mağdur olmamaları için gereken her türlü senaryolar hazır" dedi.

'ÖĞRETMENLER DE OKULLARDA BULUNMAYACAK'

Tatil kararının Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ana sınıflar ve kreşler ile özel okulları da kapsadığını açıklayan Selçuk, "Sadece 11 ve 12. sınıflar EBA sistemine dahil değil, onlar için de ne yapabiliriz bakacağız. Öğretmenlerimizin ara tatilde okullarda bulunmalarını beklemiyoruz. Onların da evlerinde olmasını bekliyoruz. Çok acil bir durum olmadıkça da şehir dışına çıkmamalarını öneriyoruz" diye konuştu.

Ziya Selçuk, pazar günü yapılacak Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı'nın iptali edilmeyeceğini de sözlerine ekledi. (HABER MERKEZİ)

Okullar tatil, maçlar seyircisiz, Erdoğan'ın yurt dışı programları ertelendiOkullar tatil, maçlar seyircisiz, Erdoğan'ın yurt dışı programları ertelendi