Eczacılar Birliği Başkanı Çolak: Talep arttı, stoklar eridi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Türkiye’de ilk korona virüs vakasının tespit edildiğini açıklamasının ardından vatandaşlar maske, dezenfektan, kolonya, ıslak mendil almak için eczanelere akın etti. TEB Başkanı Erdoğan Çolak, ürün temini noktasında büyük sıkıntılar olduğunu, ecza depolarında maske ve dezenfektan stoklarının tükendiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Türkiye’de ilk korona virüsü vakasının tespit edildiğini açıklamasının ardından vatandaşlar, virüsten korunmak için maske, dezenfektan, kolonya, ıslak mendil almak için eczanelerde kuyruk oluşturdu. Artan talebe karşı eriyen stoklar sorun oluşturdu.

Türkiye Eczacılar Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak, ürün temini noktasında büyük sıkıntılar olduğunu ifade ederek ecza depolarında maske ve dezenfektan stoklarının tükendiğini söyledi. Dünyanın dört bir yanında hekimler, hemşireler, diş hekimleri, eczacılar ve tüm sağlık çalışanlarının Covid-19 ile mücadelelerini sürdürdüğünü ifade eden Çolak, “Meslektaşlarımız vatandaşımızın maske, dezenfektan, kolonya, ıslak mendil gibi tedbir maksatlı ihtiyaçlarını karşılamak için ellerinden geleni yapıyor. Ancak ürün temini noktasında büyük sıkıntılar söz konusu, ecza depolarının elinde ürünler bulunmuyor” dedi.

‘DOĞRU BİLGİ İÇİN ECZANELERE DAVET EDİYORUZ’

Tüm bunların yanı sıra halkın endişesini ranta ve fırsata çevirenlerin sayısının her geçen gün arttığına da dikkat çeken Çolak, şöyle konuştu:

"Söz konusu ürünlerde stok sıkıntısının yanı sıra fahiş fiyat artışları söz konusu. Bir diğer endişemiz ise tedarik sıkıntısının beraberinde merdiven altı, denetimsiz, sağlıksız ürünleri getirmesi ve bunun sonucunda halk sağlığının zarar görmesi. Bu noktada denetimlerin artırılması gerektiğine dikkat çekiyoruz. Halka en yakın sağlık danışmanı olarak eczanelerimizde 7/24 hizmet veriyoruz. İçinden geçtiğimiz bu olağandışı günlerde de profesyonel birer sağlık çalışanı olarak vatandaşlarımıza her zaman olduğu gibi hizmet etmeye devam ediyoruz. Halkımızı doğru bilgi, doğru ürün için doğru adres olan eczanelerimize çağırıyor; güvenilir bilgi için eczacılarımıza danışmaya davet ediyoruz. Halkımızı panik yapmamaya, bilimsel temeli olmayan söylentilere inanmamaya, doğru ve tam bilgi için sağlık otoritesini, sağlık meslek örgütlerini takip etmeye çağırıyoruz." (DUVAR)