'14 gün kuralı' yıllık izinden düşülüyor!

Yurt dışından gelenlerin 14 gün evden çıkmamasıyla ilgili kuralın bazı şirketler tarafından yıllık izinden düşürülerek uygulandığı uyarısında bulunan Prof. Dr. Turgut Tarhanlı, "Bu öngörülemez zorunlu izin durumunu, şirket maliyetini indirmek için kullanmak insan haklarıyla bağdaşmaz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hukuk profesörü Turgut Tarhanlı, Sağlık Bakanlığı'nın da açıkladığı 'yurt dışından dönenlerin korona virüsü önlemi kapsamında 14 gün evden çıkmaması' kuralının bazı şirketler tarafından yıllık izinden düşürülerek uygulandığını söyleyerek tepki gösterdi.

Tarhanlı, sosyal medya hasabından yaptığı paylaşımda, şöyle dedi: "Bazı şirketler yurtdışından dönen çalışanlarını 14 gün izinli saymaya başladı Ama bu izin çalışanın yıllık izin hakkından düşülüyor. Bu öngörülemez zorunlu izin durumunu, şirket maliyetini indirmek için kullanmak insan haklarıyla bağdaşmaz. İlgili şirketler & bireysel olarak, her bu durumdaki çalışan bak.dan seyahat tarihi, nedeni, işyerinde çalışma şartlarının iş sağlığı bakımından durumu & buna hazırlılık çabaları, vb. birçok faktör var. Yetkili devlet makamlarının net kamusal politikalar, kriterler oluşturması şart. Bakanlıkça yapılan açıklama: 'Vatandaşımızdan beklediğimiz, 14 gün kuralına & 14 korunma kuralına uyarak bu mücadeleye güç vermesidir.' Özellikle çalışanların özlük hakları konusunda genel, düzenleyici objektif bir kamu politikası olmadıkça, bireysel bir uygulama riski doğar." (HABER MERKEZİ)