Virüse karşı limon kolonyalı önlem

Türkiye'de korona viraslü hasta olduğu açıklamasının ardından İstanbul sokaklarında maskeyle gezenlerin sayısında artış oldu. Şişli'de simitçilik yapan Emre Başkan "Limon kolonyam var. Her para aldıktan sonra elime kolonya döküyorum" diyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul’da korona virüsüne karşı insanların tepkisi farklı farklı. Bazıları korktuğunu bazıları ise abartıldığını düşünüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün gece yarısı yaptığı 'Türkiye'de korona virüslü ilk hasta teşhis edildi" açıklamasının ardından sokaklarda yüzü maskeli daha çok insana rastlanıyor.

Özge Paksoy.

İstinye Üniversitesi’nden okuyan Özge Paksoy’la Mecidiyeköy, Metrobüs Durağı'nda konuştuk:  “Gün boyu asla yüzüme dokunmamaya çalışıyorum. Biri hapşırdığında atkımla yüzümü kapatıyorum. Metrobüse binmeden girişlerdeki dezenfekteden sıkıyorum” diyor.

Peyzaj işi yaptığını söyleyen Turgay Külünk, “Daha yeni duyuldu zaten. Endişe etmiyorum. Eşim sağlıkçı onun söylediklerini dinliyorum” diyerek virüsün abartılmaması gerektiğini ifade ediyor.

Ev hanımı Gülseren Ertürk ise bugüne kadar Türkiye’de bir vakaya rastlanmamasını inandırıcı bulmadığını söylüyor:  “Öpüşmeler, el tutmalar... Onları bıraktık. Uzaktan şey yapıyoruz. Örf, adet var ya… O kadar zor oluyor ki… Dünya çapında olup Türkiye’de olmaması enterasan. Önlemler alındı deniliyor ama nereye kadar. Artık onların söylediği pek inandırıcı gelmiyor. Bizi ikna etmiyor. Biz vatandaş olarak önlemler alıyoruz aslında”

Şişli’de simitçilik yapan Emre Başkan, önlem olarak limon kolonyasını gösteriyor. Başkan, “Valla Türkiye’de var diyorlar ama bilemiyoruz. Her para aldığımızda elimize kolonya döküyoruz” diyor.  (HABER MERKEZİ)