Ölüm orucundaki Grup Yorum üyeleri zorla hastaneye götürüldü

Ölüm orucunda olan Grup Yorum üyelerinin kaldığı Direniş Evi'ne polis baskın düzenledi. Helin Bölek ve İbrahim Gökçek Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ölüm orucundaki Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve İbrahim Gökçek kaldıkları evden polis tarafından hastaneye götürüldü.

Halkın Hukuk Bürosu tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye'nin de imzacısı olduğu ve iç hukuka uyarlamak amacıyla meclisten geçirdiği biyo-tıp sözleşmesinin 5.maddesi ve diğer birçok uluslararası sözleşmeye göre ilgili kişinin muvafakati bulunmaksızın tıbbi müdahalede bulunulması yasaklanmıştır" denildi. İki grup üyesi dışında Erdinç Aslan, Ayhan Gün ve Yurdagül Gümüş'ün de gözaltına alındığı duyuruldu. Grup Yorum'un resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada ise, "Arkadaşlarımız Helin Bölek ve İbrahim Gökçek Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeler. Helin'in kaydı var. 'Zorla müdahaleyi kabul etmiyorum' diye beyanda bulunmuş" denildi.

ZORUNLU YATIŞ...

Sağlık Bakanlığı’nın Sulh Hukuk Mahkemesi'ne yaptığı başvurusu doğrultusunda Helin Bölek ve İbrahim Gökçek'e 'zorunlu yatış' kararı verildi. (HABER MERKEZİ)