Gülsüm Elvan: Sana ve adalete susadım

Berkin Elvan ölümünün 6'ıncı yıl dönümünde mezarı başında anıldı. anne Gülsüm Elvan "Çocuğum, bugün ağlamayacak annen. Bugün ağlama günü değil. Annen isyan edecek bugün. Sana ve adalete açım" dedi. Elvan ailesi ve avukatlar herkesi 18 Mart'ta yapılacak duruymayı izlemeye davet etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gezi eylemlerinin sırasında 16 Haziran 2103'te İstanbul Okmeydanı'nda polisin sıktığı gaz kapsülü ile başından vurulan Berkin Elvan 269 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitirmişti. Berkin Elvan ölümünün 6. yıl dönümünde Feriköy Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. Anmaya Elvan ailesi ve avukatlarının yanı sıra Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Hüda Kaya, Ahmet Şık, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kafancıoğlu, EMEP Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eşbaşkanı Şahin Tümüklü’nün da aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı. Anma öncesinde mezarlık çevresini ablukaya alan polisler, gelenlerin üzerini aradı.

Anma sırasında güçlükle ayakta duran anne Gülsüm Elvan'ı koluna giren kadınlar sakinleştirdi. Oğlunun mezar taşına başını yaslayan anne Gülsüm Elvan’ın "Çocuğum, bugün ağlamayacak annen. Bugün ağlama günü değil. Annen isyan edecek bugün. Sana ve adalete açım" dedi.

'HUKUKSUZLUK DEVAM EDİYOR'

Oğlunun mezarı başında konuşan baba Sami Elvan, ülkede adaletsizliğin ve zulmün devam ettiğini söyledi. Elvan, "Berkin ve kaybedilen tüm çocuklar ülkenin barışı, demokrasisi, kardeşliği ve özgürlüğü adına önemli bir simge. Geçmişte yaşadığımız hukuksuzluklar bugün hala devam ediyor. Grup Yorum üyelerini gözaltına almak, darp etmek ne anlam ifade ediyor? Ben 83 milyon insana sesleniyorum buradan. Benim çocuğum terörist değil, inanın ki değil. Asıl teröristlerin kim olduğu açık ve net. Biz adalete aç bir aileyiz. Bu ülkede bizler gibi binlerce aile var. Umudumuzu yüksek tutmamız ve mahkemelere sahip çıkmamız lazım. Benim çocuğum şuan neden burada? Şu an seçme ve seçilme hakkı 18 yaşına düştü. Benim çocuğum şu an yaşamış olsaydı belki de Meclis’te insan haklarını savunurdu. Kim buna mani olabilir? Bir tetikçi mani olabiliyor işte bu ülkede” dedi.

Cinayetle ilgili açılan davanın 18 Mart'ta görüleceğini hatırlatan baba Elvan, “O mahkemeden bir şey beklemiyorum ama desteğinizle, azmimizle çocuklarımıza ve insanlarımıza emsal olması için desteğe ihtiyaç var. İnanın ki çok ihtiyacımız var. O katilin alacağı ceza toplumu ilgilendiriyor. Ona şunu söylemek istiyorum; Evine götürdüğün ekmek kanlı ekmek" diye konuştu.

Anne Gülsüm Elvan ise, ölüm orucundaki Grup Yorum üyelerinin polis tarafından zorla hastaneye götürülmesi üzerinde durarak, "Yine barbarlıklarını dayatıyorlar. Ancak aslında kendi güçsüzlüklerini ortaya koydular. Onlar yalnızca sanatlarını yapmak istiyorlar, başka bir şey değil” dedi.

Anne Elvan “Biz adalete açız. Biz elimizden aldıkları evlatlarımıza ve adalete açız. Hep birlikte omuz omuza 18 Mart'ta duruşmaya katılalım" diye seslendi. Anmada konuşan avukatlar Can Atalay ile Çiğdem Akbulut da 18 Mart'ta Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı’nda görülecek Belkin Elvan cinayeti davanın önemine değinerek duruşmaya katılım çağrısında bulundu. (Mezopotamya Ajansı)