Metin Topuz'a 'casusluk'tan beraat, FETÖ'den hapis talebi

ABD'nin uyuşturucu ile mücadeleden sorumlu güvenlik birimi DEA'da tercüman olarak da görev yapan İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz hakkında savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, Topuz'un 'casusluk' suçundan beraatini, 'FETÖ üyeliğinden' ise 15 yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD İstanbul Başkonsolosluğu irtibat görevlisiyken tutuklanan Metin Topuz hakkında 'casusluk' suçlamasından beraat talep edildi. Topuz'a 'FETÖ üyeliği' suçundan ise 15 yıla kadar hapis istendi.

ABD'nin uyuşturucu ile mücadeleden sorumlu güvenlik birimi DEA'da tercüman olarak da görev yapan Metin Topuz, yaklaşık 20 yıldır İstanbul ABD Konsolosluğu'nda irtibat sorumlusu olarak çalışıyordu. Topuz Eylül 2017'de gözaltına alındıktan sonra askeri ve siyasi casusluk yaptığı ve FETÖ'ye üeyi olduğu gerekçesiyle 4 Ekim tarihinde tutuklanmıştı.

SAVCI ZEKERİYA ÖZ İLE İRTİBAT SUÇLAMASI

Metin Topuz'a 17-25 Aralık 2013'teki yolsuzluk iddialarıyla ilgili firari savcı Zekeriya Öz, eski polis müdürleri Yakup Saygılı, Nazmi Ardıç, Mahir Çakallı ve Mehmet Akif Üner dahil olmak üzere toplamda 121 kişiyle irtibat halinde bulunmak, ajanlık ve 15 Temmuz'daki darbe girişiminde devleti yıkmaya teşebbüs gibi suçlamalar yöneltilmişti. Ajanlık suçlaması yöneltilen ve Ocak 2018'de ev hapsine alınan bir başka elçilik görevlisi Nazmi Mete Cantürk'ün ev hapsi 25 Haziran 2018'de sona ermişti.

Topuz'un yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı. Mütalaada, Topuz'un 'FETÖ üyeliği' suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi istendi. Topuz hakkında "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal ve askeri casusluk amacıyla temin etme" ve "gizliliği ihlal etme "suçlarından ise beraat talep edildi. (HABER MERKEZİ)