HTS kayıtları: Kuzu, Zindaşti ile defalarca görüşmüş

İranlı uyuşturucu kaçakçısı Zindaşti'yi tahliye ettirmek için hakimlere baskı yapmakla suçlanan Burhan Kuzu iddiaları reddederken "Zindaşti ile telefonla bir kez konuştum" demişti. Polis soruşturmasına giren HTS kayıtlarına göre Burhan Kuzu hem Zindaşti'yle hem de Zindaşti'nin yakın çevresiyle pek çok kez konuşup mesajlaşmış. Yine HTS kayıtlarına göre Zindaşti, Burhan Kuzu ile yemek yerken çektirdiği fotoğrafını 'Fardin' isimli bir arkadaşına gönderdi. Fardin'den yanıt olarak “Kuzu kuzu oturmuş garibim” diye yanıt geldi. Zindaşti iddialar üzerine "Ben yamyam değilim ki herkes ile görüşme hakkım var” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hakkında 'uyuşturucu ticareti, adam öldürmek, cinayete azmettirmek ve FETÖ üyeliği' suçlamaları bulunan  İranlı Naci Şerifi Zindaşti ve adamları yakalandıktan 6 ay sonra 11 Eylül 2018'de tahliye edilmişti. Zindaşti'yi tahliye eden hakim ile aynı dönem adliyede görev yapan 3 hakim ve bir savcı, ifadelerinde Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu üyesi Prof. Dr. Burhan Kuzu'nun kendilerini arayarak Zindaşti'yi serbest bırakmaları için telkinde bulunduğunu ileri sürmüştü. Hakimlerin ifadeleri üzerine Burhan Kuzu hakkında soruşturma başlatılmıştı. Zindaşti'yi hiç tanımadığını söyledikten sonra Zindaşti'yle yemek yerken fotoğrafı çıkan Burhan Kuzu ise iddiaları yalanlamıştı. Kuzu, "Zindaşti ile 2011 veya 2014 yılında sadece bir kez görüştüm" demişti.

Cumhuriyet gazetesinden Zehra Özdilek'in haberine göre, açılan soruşturma dosyasına giren HTS kayıtlarında Kuzu'nun hem Zindaşti ile hem de Zindaşti'nin yanındaki isimlerle defalarca görüştüğü ve mesajlaştığı ortaya çıktı.  Kayıtlara göre Kuzu kendisini Zindaşti ile tanıştıran A.U. isimli kadınla da sürekli irtibat halindeydi.

HTS kayıtlarında, Zindaşti'nin “Kendisiyle 2011 veya 2014 bir kere görüştüm” diyen Kuzu’ya 1 Kasım 2015’te "5557” numaraları ile biten telefonundan “Hocam” yazarak bir video gönderdiği, buna karşılık Kuzu’nun “0290” numaraları ile biten telefonundan “Allah utandırmasın inşallah” yazdığı yer aldı. Zindaşti’nin Kuzu ile 9 Ekim 2015 tarihinde telefon konuşması yaptığı, Zindaşti için çalışan Ekrem Öztunç’a ait görünen “9999” numaraları ile biten telefonundan ise Kuzu ile 2016 yılı mart ayında dokuz kere görüştüğü, 29 Mart 2016’da ise yine mesajlaştığı ortaya çıktı.

Burhan Kuzu: Ne Zindaşti'yi tanırım ne hakimiBurhan Kuzu: Ne Zindaşti'yi tanırım ne hakimi

Ayrıca Zindaşti’nin şoförü olan Ali Koçak’ın Burhan Kuzu ile 22 Eylül 2015 tarihinde telefon ile konuştuğuna ilişkin kayıtlar da yer aldı. Zindaşti’nin Kuzu ile kendisini tanıştırdığını iddia ettiği eski AK Parti Beşiktaş İlçe Teşkilatı üyesi A.U’nun Kuzu ile 2016 Mart ayında hemen hemen her gün görüştüğüne ilişkin kayıt da tespit edildi. Kuzu’nun telefonunun, Zindaşti’nin rehberinde “Burhan Kuzu Hocam” diye kayıtlı olduğu da görüldü.

'KUZU KUZU OTURMUŞ GARİBİM'...'YA BİZİM HOCA'

Kuzu’nun Zindaşti’yle yemek yerken çekilmiş fotoğraflarının Eylül 2015 tarihinde çekildiği belirlendi. Fezlekede Zindaşti’nin telefonundan “Fardin Yeni” ismiyle kayıtlı kişiye Kuzu ile çekilmiş fotoğrafları attığı ve yazıştıkları yansıdı. “Fardin Yeni”nin yanıt olarak “Kuzu kuzu oturmuş garibim” dediği, Zindaşti’nin ise buna karşılık “Ya bizim hoca” dediği kayıtlarda görüldü.

Solda İranlı uyuşturucu kaçakçısı Zindaşti. Sağda ise Anayasa Profesörü, eski milletvekili ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Burhan Kuzu.

Yurtdışında olduğu tahmin edilen Zindaşti, Twitter hesabı üzerinden hakkındaki iddiaların doğru olmadığını savunurken “Elimden geldiğince uyuşturucu gibi zehir maddelerle mücadele ettim. Türkiye’deki mal varlığıma tedbir konulduğu için, ayrıca rahat gezemediğim için, şu an an işsizim" diye konuştu. Burhan Kuzu ve hükümete yakın bazı isimlerle görüştüğü iddialarıyla ilgili soruyu yanıtlayan Zindaşti, “Burhan Hoca konu ile ilgili açıklama yapmıştır, sanırım vatandaşlık için görüşmüştüm. Ben yamyam değilim ki herkes ile görüşme hakkım var” dedi.

Escobar'ı kıskandıracak uyuşturucu baronu: ZindaştiEscobar'ı kıskandıracak uyuşturucu baronu: Zindaşti

Üç hakim: Burhan Kuzu, Zindaşti'yi bırakmamız için bizi aradıÜç hakim: Burhan Kuzu, Zindaşti'yi bırakmamız için bizi aradı