Çavuşoğlu: Cumhurbaşkanımız 1 dakika beklediyse Putin de bir dakika bekledi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Moskova'daki İdlib zirvesinde Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı koridorda beklettiğine ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi: "Protokol belli. Ortada buluşma noktası var. Liderler farklı kapılardan giriyor. Cumhurbaşkanımız bir dakika beklediyse, Putin de öbür tarafta bir dakika bekledi."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve heyetini Kremlin Sarayı'nda yaklaşık iki dakika beklettiği görüntüler sosyal medyada tartışma konusu olmuştu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, görüntüleri kronometre eşliğinde yayınlayan Rus medyasına tepki göstererek "Rus medyasının yaptığı saygısızlıktır. Rus medyasının bunu magazin haline getirmesi doğru bir şey değil" dedi.

Anadolu Ajansı Editör Masası'nda soruları yanıtlayan Çavuşoğlu Erdoğan'ın kapıda bekletildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek şöyle dedi: "Rusya medyasını anlıyorum da, bizim içeride bu kara propagandadan memnun olan o kadar kişi var ki, onları anlamıyorum. Bu kadar düştük mü? Protokol belli. Ortada buluşma noktası var. Liderler farklı kapılardan giriyor. Cumhurbaşkanımız bir dakika beklediyse, Putin de öbür tarafta bir dakika bekledi. Bundan bir şey çıkarmaya çalışmak ucuz politika. Rus medyasının yaptığı saygısızlık. Cumhurbaşkanımıza Putin de söylemiştir, size yapılan saygısızlık diye. Rus medyasının yaptığı saygısızlıktır. Esasen Cumhurbaşkanımıza Putin de söylemişti, 'Size yapılan bir saygısızlık bana yapılan bir saygısızlık' demiştir. Rus medyasının bunu magazin haline getirmesi bile doğru bir şey değil. (Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov) Bunun kendi tutumları olmadığını, basının işte böyle seviyesinin düşük olduğunu bizzat söyledi. Şimdi ama bir gerçek var. Uçak düşürme hadisesinden sonra da yaşadık. Maalesef Rus medyası, Sputnik'te de aynı şekilde görüyoruz. Bazen Russia Today bunu pompalıyor. Hemen en ufak bir görüş ayrılığında kara propaganda başlatıyor. Biz bunu yapıyor muyuz? Geçmişte uçak düşürme hadisesinden sonra da çok ciddi kara propaganda yaptılar. Sonra ne oldu? Hepsini yediler, yuttular." (AA)