Veli Saçılık: Tehditlere sessiz kalanlar, olası saldırıdan sorumludur

HDP MYK üyesi Veli Saçılık, kendisini tehdit eden Ülkü Ocakları’na yanıt verdi: Suç duyurusunda bulunacağım. Tehditlere sessiz kalan savcılar, Emniyet ve bu kişilerin saldırılarını cezasız bırakan yargı, başımıza geleceklerden sorumludur. Asla korku nesnesi olmayı kabul etmem, cesaret öznesi olmayı isterim!

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Cezaevlerinde 19 Aralık 2000 tarihinde yapılan ve “Hayata Dönüş” adı verilen operasyonlar sırasında tutuklu bulunduğu Burdur Cezaevi’nde, hapishane duvarını yıkan kepçe tarafından kolu koparılan ve kolu bir köpeğin ağzında bulunan Veli Saçılık, Ülkü Ocakları yöneticilerince sosyal medya üzerinden alenen tehdit ediliyor.

Sosyolog Veli Saçılık, 2016 yılında OHAL KHK’siyle kamudaki işinden ihraç edilmesinin ardından Ankara Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde aylarca “İşimi Geri İstiyorum” sloganıyla eylem yapmıştı. Halkların Demokratik Partisi kongresinde parti meclisi üyeliğine seçilen Saçılık, partinin Merkez Yürütme Kurulu üyesi oldu.

'ÜLKÜ OCAKLARI BİR OPERASYON MERKEZİ KURMUŞ'

HDP MYK üyesi Veli Saçılık’a göre Ülkü Ocakları tarafından hedef alınmasının, HDP MYK üyesi olmasına denk gelmesi tesadüf değil. Saçılık tehditlerle ilgili Gazete Duvar’a şu açıklamayı yaptı:

"Ülkü Ocakları yöneticileri bir operasyon merkezi kurmuşlar. Önce troll hesaplardan başladılar. Sonra Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Aşkın Dinçer isimli şahıs tarafından bizzat tehdit edildim. Dün de daha önce Bağcılar Ülkü Ocakları başkanlığı yapmış Ufuk Kırömeroğlu beni ölümle tehdit etti ve onu, 'Beni ifşa etme!..' tehdidine rağmen ifşa ettim. Eğer böyle bir saldırı gerçekleşirse bu bir faşist saldırıdır ve resmi görevlilerin gözetiminde gerçekleşmiş demektir."

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM'

"Bugün bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Sosyal medya üzerinden alenen beni ölümle tehdit eden kişilerin bu mesajlarını suç duyurusu kabul etmeyen savcılar, bu tehditlere sessiz kalan Emniyet Genel Müdürlüğü, bugüne kadarki saldırılarını cezasız bırakan yargıçlar, olası bir saldırının sorumlusudur."

'KORKU NESNESİ DEĞİL CESARET ÖZNESİ OLMAYI İSTERİM!'

"Ben başkaları gibi sessiz kalmam, buna karşı antifaşist bir duruş sergilerim. Sosyal medya hesabımdan da paylaştım, kargadan korksaydım, darı ekmezdim. Gazetecileri dövüyoruz, onlara sahip çıkan yok, bize de ceza veren yok diye düşünüyorlarsa beni kimseyle karıştırmasınlar! Asla bir korku nesnesi olmayı kabul etmem, cesaret öznesi olmayı isterim. Biz bu faşist saldırılara karşı durduğumuzda Türkiye daha güzel bir ülke olur."

Veli Saçılık, kendisine sosyal medya üzerinden destek veren kişilerin de Ülkü Ocakları yöneticileri ve üyeleri tarafından tehdit edildiğini söyledi.

Son aylarda MHP’yi ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştiren gazetecileri hedef alan saldırılar giderek sıklaşırken bu saldırıların failleri hiç ceza almadı.

Veli Saçılık'a tehdit mesajlarıVeli Saçılık'a tehdit mesajları