İhraç ettikleri akademisyene 'İyi ki varsınız' dediler

“Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı bildiriyi imzaladığı için Akdeniz Üniversitesi’nden KHK ile ihraç ettirilen Suzan Yazıcı, yine aynı üniversitenin 8 Mart konulu reklam filminde oynatıldı.

Google Haberlere Abone ol

Özay Göztepe

ANTALYA - Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, “eşitlik ve adalet taleplerinin ve huzurlu bir yaşam özlemlerinin dile getirildiği bir gün” olarak nitelendirdiği ve “kadınların haklı mücadelesine katkı sağlamasını dilediği” 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlarken üniversitenin sosyal medya hesabından da bir video yayınlandı.

.

Üniversitenin farklı bölümlerinde eğitim gören kadın öğrencilerin, “Hayatın ta kendisiyim” mesajı verdiği videoda yer alanlardan biri de, Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Gerontoloji bölümü öğretim üyesi iken 22 Kasım 2016’da yayımlanan 677 sayılı KHK ile ihraç edilen Suzan Yazıcı. İhraç edildiği üniversiteye öğrenci olarak dönen Yazıcı, şu anda mobilya dekorasyon eğitimi alıyor.

.

Video mesajın paylaşıldığı hesabın altına yapılan yorumlar ise Akdeniz Üniversitesi tarafından gizlendi. Gizlenen yorumlardan birinde, “Kaç tane kadını sırf sahiplerinize yaranmak için ihraç ettiniz, işten attınız” yazarken; bir diğerinde de “Hem ‘iyi ki varsınız’ diyorsunuz hem de ‘Bu Suça Ortak Olmayacağız!’ bildirisine imza atıp barış istediği için işten atıyorsunuz” şeklinde eleştiriler yer alıyor.

.

Suzan Yazıcı’nın dair yorumu ise “bunu rektörün özrü olarak kabul ediyorum” şeklinde oldu. (HABER MERKEZİ)