Cezaevinde darp edilen Barış Pehlivan suç duyurusunda bulundu

Silivri Cezaevi'nde bir gardiyan tarafından darp edildiğini açıklayan gazeteci Barış Pehlivan suç duyurusunda bulundu. Dilekçede, bir gardiyanın kaba ve aşağılayıcı tavırlar sergilediği ve Pehlivan'ın sırtına iki kez vurduğu anlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MİT görevlisine ilişkin haber nedeniyle açılan soruşturmada tutuklanan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, cezaevinde kendisini darp edenler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Tutuklama kararının ardından Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na konulan Pehlivan'ın darp edildiği açıklanmıştı. Pehlivan avukatları aracılığıyla, kayıt işlemleri sırasında kendisini darp eden infaz koruma memuru hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyuru dilekçesinde şüpheli İnfaz Koruma Memuru’nun kimliğinin tespiti için tüm kamera kayıtları ile beyanlarının dosyaya eklenmesi ve kamu davası açılması talep edildi.

'SEN KİM OLUYORSUN, BEN DEVLETİM!'

Şikayet dilekçesinde yaşanan darp olayı şöyle anlatıldı:

"Tutuklama kararının ardından saat 23:00 sularında Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na ulaştırılan müvekkilimiz, kayıt işlemleri sırasında Kimliği Tespit Edilemeyen Şüpheli İnfaz Koruma Memurunun kaba ve aşağılayıcı tavırlarıyla karşılaşmıştır. İlk etapta duymazlıktan gelen müvekkil, şüpheli infaz koruma memurunun rencide edici tavırlarını sürdürmesi üzerine kendisini kibarca uyarmış ancak Şüpheli bu kez de müvekkile 'Sen kim oluyorsun? ben devletim!' minvalinde cümleler kurarak bağırmaya başlamıştır.

Bunun üzerine müvekkilimiz 'Ben Barış Pehlivan’ım, ben 'siz' diye hitap erken, benimle bu şekilde konuşamazsınız' cevabını vermiş; şüphelinin agresif tutumlarına son vermemesi üzerine diğer infaz koruma memurları tartışmayı sonlandırmaya çalışmışlardır. Ancak, müvekkilimiz kayıt işlemlerinin tamamlanması için bekleyişini sürdürürken şüpheli, müvekkilin arkasına yanaşarak sırtına iki kez sert şekilde vurmuştur. Müvekkilimiz maruz kaldığı şiddete ve kötü muameleye karşılık vermemiş; şüpheliyi uyararak, hakkında suç duyurusunda bulunacağını söylemekle yetinmiştir. Müvekkilimiz, şüphelinin ismini bilmemekle beraber yüzünü net olarak hatırladığını ifade etmektedir."

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı ise darp iddiasını yalanladı. Başsavcılığın açıklamasında, "Silivri Cezaevi Savcılığı tarafından yapılan incelemelerde, kamera görüntülerinin izlenmesi sonucunda iddiaların asılsız olduğu, tutuklu Barış Pehlivan’ın infaz koruma memurları tarafından hiçbir şekilde darp edilmediği, sözlü ya da fiili kötü muamelede bulunulmadığı tespit edilmiştir" denilmişti. (HABER MERKEZİ)

Oda TV Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan tutuklandıOda TV Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan tutuklandı