Mülteciler için yardım listesi

Türkiye Mimar Mühendis Odaları'ndan çağrı: Sınırda en çok mama ve bebek bezine ihtiyaç var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Mimar Mühendis Odaları Birliği, sınırda yaşanan insanlık dışı müdahaleler ve soğuk hava nedeniyle zor şartlar altında bekleyişini sürdüren göçmenlerle dayanışma çağrısında bulundu. Twitter hesabından ihtiyaç listesi yayınlayan TMMOB yardımların Edirne Tabip Odası'na kargoyla gönderilebileceğini duyurdu.

İhtiyaçlar şöyle sıralandı: Orta boy bebek battaniyesi, püre şeklinde bebek maması, biberon, bebek bezi, ıslak mendil, hijyenik ped, battaniye, hırka, polar, kazak, kalın çorap, kışlık mont, atkı, bere, eldiven. Edirne Tabip Odası adres: Şükrüpaşa Mah. 154. Sok. No:5 Merkez/Edirne

'MİGROS İHTİYAÇLAR İÇİN VERİLEN SİPARİŞLERİ İPTAL ETTİ'

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu ise Migros Sanal Market üzerinden sipariş vererek gönderdikleri ihtiyaç malzemelerinin firma tarafından iptal edildiğini duyurdu.

Açıklamada, "Üyelerimizin Edirne Tabip Odası’na, Migros Sanal Market üzerinden verdikleri siparişlerin 'bağış olduğu düşüncesi oluştuğu için, merkezden gelen talimat ile iptal edildiği' mesajıyla reddedildiği yönündeki haberler kamuoyuna yansımıştır" denildi.

Kararın tüketici haklarına aykırı olduğunu belirtilen açıklamada, "Evrensel tüketici haklarına açıkça aykırı olan bu durum karşısında, MİGROS’un söz konusu haberlere ilişkin ivedi olarak açıklama yapmasını bekliyoruz. Yaşanan sipariş iptali hadisesinin iddia edildiği gibi 'merkezden gelen bir talimatla' mı yoksa bir kurum politikası olarak mı gerçekleştirildiğini ve iptallerin esas gerekçesini 579 bin 868 üyemiz adına öğrenmeyi talep ediyoruz" ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)