Bir gazeteci daha ifadeye çağırıldı... Murat Ağırel: Hedef gösteriliyordum

Yeniçağ yazarı Murat Ağırel savcılık tarafından ifadeye çağrıldığını duyurdu. Ağırel, "Pelikancılar bana dava açılması için yoğun sosyal medya paylaşımında bulunuyordu. Hedef gösteriliyordum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Libya'da ölen MİT mensubunun cenaze töreninin haberini yapan gazeteci Hülya Kılınç ile OdaTV Haber Müdürü, gazeteci Barış Terkoğlu, MİT Kanunu’nda düzenlenen ‘istihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek’ suçundan tutuklanmıştı. OdaTV Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan'da bugün için ifade vermeye çağrılmıştı. OdaTV de erişime kapatılmıştı.

Duvar Yazısı... Gazeteci-yazar Murat Ağırel: Pelikan ülkenin canını yakacakDuvar Yazısı... Gazeteci-yazar Murat Ağırel: Pelikan ülkenin canını yakacak

Yeniçağ yazarı Murat Ağırel de  ifade vermek için savcılığa çağrıldığını duyurdu. Ağırel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Cumhuriyet Başsavcı Vekili aradı. Şüpheli sıfatı ile saat 14:30 da ifade vermeye gideceğim" ifadelerini kullandı.

Ağırel, "İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hasan Yılmaz'ın yürüttüğü soruşturma kapsamında ifadeye çağırıldığım bilgisi verildi. Soruşturma hakkında da bir bilgi paylaşılmadı. Ancak, ben son kitabım 'Sarmal'dan dolayı bir dava açılacağını düşünüyordum. Çünkü Pelikancılar bana dava açılması için yoğun sosyal medya paylaşımında bulunuyordu. Hedef gösteriliyordum. Bu nedenle çağırıldığımı düşünüyorum" dedi.  (HABER MERKEZİ)