TGS: Gazeteciler gerçeklerin güvencesidir

Son bir haftada yerli ve yabancı 20 gazeteci gözaltına alındı. Türkiye Gazeteciler Sendikası yaptığı açıklamada, "“Neden gazetecileri sürekli gözaltına alarak halkın doğru bilgilenme hakkını engelliyorsunuz? Gazetecilik suç değil kamusal bir görevdir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), son günlerde gazetecilere yönelik artan baskıyla ilgili açıklama yaptı. Son bir haftada yerli ve yabancı 20 gazetecinin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, “İdris Sayılğan ve Alptekin Dursunoğlu tutuklandı. İdris Sayılğan, tutukluluğuna yapılan itirazın ardından serbest bırakıldı. Yine yaptıkları haberler nedeniyle gazeteci Barış Terkoğlu ile Hülya Kılınç da tutuklandı. Sınır hattında yaşanan insanlık dramının kamuoyuna duyurulmasını engellemek isteyenler, yine gazetecileri hedef aldı” denildi.

Sınır hattına taşınan mültecileri takip eden gazetecilere yönelik baskılara ilişkin açıklama yapan TGS, “Türkiye kamuoyundan ne gizlenmek isteniyor?” diye sordu. Açıklamada, sınır hattında çalışan gazetecilerin polis tacizi altında ve zor koşullarda çalıştığı ifade edildi.

“Türkiye kamuoyundan ne gizlenmek isteniyor?” diye soran TGS, “Neden gazetecileri sürekli gözaltına alarak halkın doğru bilgilenme hakkını engelliyorsunuz? Gazetecilik suç değil kamusal bir görevdir. Gazeteciler halkın gerçekleri öğrenebilmesinin güvencesidir” ifadelerine yer verdi.

TGS, hâlen gözaltında tutulan gazeteci Rawin Sterk’in serbest bırakılmasını istedi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler gözaltı gazeteci tgs