Halkların Köprüsü Edirne’ye gidiyor: Dayanışma ezilenlerin nezaketidir

Halkların Köprüsü, Edirne'ye giderek Avrupa'ya geçiş için sınır kapısında bekleyen mültecilere yardım taşıyacak. Dernekten yapılan açıklamada, "Dayanışma ezilenlerin nezaketidir" denildi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Halkların Köprüsü Derneği Pazarkule Sınır Kapısı’nda bekleyen mültecilerle dayanışmak için yola çıkıyor.

Türkiye’nin mültecilerle ilgili aldığı kararı açıklamasından sonra on binlerce mülteci, Edirne sınırına taşındı. Yunanistan güvenlik güçleri mültecilerin geçişine izin vermezken, sınırda bekleyen mültecilere engelleme ve sert müdahale devam ediyor. Daha iyi hayat şartları için Avrupa ülkelerine gitmek isteyen mülteciler, bu kez iki sınır arasında sıkışmış durumda. Yunanistan'a girişlerine izin verilmeyen mülteciler, tampon bölgede bekleyişlerini sürdürüyor.

‘DAYANIŞMA EZİLENLERİN NEZAKETİDİR’

Halkların Köprüsü Derneği, bugün sosyal medya hesaplarından paylaştığı dayanışma mesajında, “Mülteciler için her geçen gün daha da ağırlaşan bir durum yaşıyoruz. Köprü olarak bu süreçte sahada olmanın ve saha bilgisine sahip olmanın elzem olduğu konusunda hemfikiriz. Bizler Cumartesi günü Köprü olarak Edirne’de olma kararı aldık. Dayanışma ezilenlerin nezaketidir” dedi.

Halkların Köprüsü Derneği dayanışma mesajında mültecilere ulaştırılmak üzere ihtiyaç listesi de paylaşıldı. Listede, Sınırda bekleyen mültecilere götürmek üzere bebek bezi, bebek maması, süt, bisküvi, ıslak mendil, kadın pedi ve konserve gibi malzemelere ihtiyaç duyulduğu bilgisine yer verildi.

Mültecilerle dayanışmak için nakdi olarak bağış yapmak isteyenler, Halkların Köprüsü Derneği’nin Ziraat Bankası IBAN: TR470001002152777659055001 Şube Adı: 2152- Tuzla Caddesi Çiğli Hesap No: 2152777659055001 şeklindeki banka bilgileri üzerinden bağış yapabiliyor. (DUVAR)