İhlas Haber Ajansı'ndan tepki çeken başlık: Meteoroloji'den mültecileri sevindiren haber

Türkiye'nin 'sınırları açtık' duyurusuyla ölümü göze alarak Yunanistan'a geçmek isteyen mültecilerin içine düştüğü zor durum tepki çekerken İhlas Haber Ajansı hava durumu haberini şöyle servis etti: "Meteoroloji'den mültecilere sevindiren haber: Denizlerde hava sıcaklığının yüksek, rüzgarın şiddetinin oldukça düşük olduğu yönündeki tahmin en çok mültecileri sevindirdi..."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin mültecilere sınır kapılarını açacağını ilan etmesinin ardından Edirne sınırı ve Ege kıyılarına binlerce kişi akın etmişti. Sivil toplum örgütleri çoğu çocuk ve kadın mültecilerin lastik botlarla Yunan adalarına geçmeye çalışmalarına dikkat çekerek olası ölüm tehlikelerine dikkat çekmişti. İktidara yakın dernek ve kurumların, mültecileri ücretsiz sınıra taşımak için otobüs kaldırdığı da ileri sürülmüştü.

Yeni bir hayat kurma hayaliyle ölümle burun buruna gelen binlerce mültecinin bekleyişi sürerken, İhlas Haber Ajansı (İHA), Meteoroloji'den yapılan hava tahminini  “Meteoroloji'den mültecilere sevindiren haber” başlığıyla servis etti. Haberde "Türkiye’nin mültecilerin sınırdan geçişlerini engellemeyeceğini açıklamasının ardından başta Suriyeli olmak üzere çeşitli ülkelerden gelen binlerce mültecinin, Türkiye üzerinden Avrupa’ya geçişleri devam ediyor. Zaman zaman olumsuz hava koşulları ve denizdeki fırtınadan olumsuz etkilenen mülteciler geçişler için hava meteorolojik verileri dikkatle takip ederken bugünkü tahminler mültecileri sevindirdi. Ege Denizi üzerinden geçiş yapan mülteciler için bu hafta karada ve denizde hava şartlarının gayet uygun olacağı görülürken, Aydın ve çevresinde en düşük hava sıcaklığının 9 derece olacağı, sıcaklıkların 22 dereceye kadar yükseleceği belirtildi. Öte yandan, denizlerde de hava sıcaklığının yüksek, rüzgarın şiddetinin oldukça düşük olduğu yönündeki meteorolojinin tahmin açıklamaları en çok mültecileri sevindirdi" ifadeleri kullanıldı. (HABER MERKEZİ)