İtalya, Güney Kore ve Irak'la uçuşlar durduruldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüsü nedeniyle bu geceden itibaren İtalya, Güney Kore ve Irak'la tüm yolcu uçuşları durdurulduğunu açıkladı. Türkiye-Irak sınırı da araç ve yolcu geçişine kapatıldı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüsü (Covid-19) tedbirleri kapsamında, bu gece yarısından itibaren İtalya, Güney Kore, Irak'la gidiş-geliş tüm yolcu uçuşlarının durdurulduğunu açıkladı.

Yazılı açıklama yapan Fahrettin Koca, Çin'de ortaya çıkan ve 56 ülkeye yayılan korona virüsüne karşı tedbir almaya devam ettiklerini belirtti. Daha önce Çin ve İran ile uçuşların durdurulduğunu, İran ile kara ve demir yolu geçişlerinin de kapatıldığını hatırlatan Koca, şöyle devam etti:

"Bilim Kurulumuzun önerileri doğrultusunda Ulaştırma ve Altyapı, Dışişleri, İçişleri ve Ticaret Bakanlıklarımızla koordinasyon halinde yeni bir tedbir daha uygulamaya konuldu. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere, Türkiye ile İtalya, Türkiye ile Güney Kore, Türkiye ile Irak arasında gidiş-geliş tüm yolcu uçuşları tedbiren durdurulmuştur. Ayrıca Irak ile kara sınırlarımız da araç ve yolcu geçişine kapatılmıştır. Uygulama mevcut koşullara bağlı ve geçicidir." (HABER MERKEZİ)