NTV mülteci videosunu kaldırdı

'Sınır kapıları açıldı' haberlerine güvenerek Avrupa'ya geçmek üzere Kapıkule sınır kapısında gelen bir kadın mülteci, geçişlerine izin verilmediğini ve denize yönlendirildiklerini açıkladı. Kadının sözlerini canlı yayında veren NTV Twitter hesabından da paylaştığı videoyu daha sonra sildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin Avrupa'ya gitmek isteyenlerin durdurulmayacağı açıklamasının ardından çok sayıda mülteci Kapıkule sınır kapısına yöneldi.

Otobüslerle ve taksilerle sınır kapısına gelen mültecilerle ilgili NTV canlı yayınında ekrana gelen görüntüler ise durumun durumun vehametini gösterdi. Canlı yayında konuşan bir mülteci kadın kendilerinin otobüslerle bedavaya sınıra getirildiklerini söylerken, kapıdaki görevlilerin ise kendilerini denize yönlendirdiğini ifade etti.

Mülteci kadın yayında şunları anlattı: “Saat birde haber geldi. Dediler ki sınır kapıları açılmış geçebilirsiniz. Ondan sonra orada otobüsler bekliyorlardı. Bizi buraya kadar bedava getirdi yani. Ondan sonra burada bıraktı bizi. Şimdi sınır kapısına gidiyoruz. Orada jandarma arkadaşlar diyor ki; geçemezsiniz, burada kapılar kapalı. Ama denizden diyor geçebilirsiniz. Şimdi siz düşünün; bu kadar millet, bu kadar çocuklar denizden nasıl geçebilir? Gemi de yok, hiçbir şey yok nasıl geçebilirler?”

NTV muhabirinin ‘Size birileri mi buraya gelin dedi?” sorusuna ise mülteci kadın şu cevabı verdi: “Bize sınır kapıları açık dediler, biz de apar topar geldik buraya.”

MUHABİR DOĞRULADI

Sınır kapısında canlı yayın yapan muhabir ise Afgan mültecileri göstererek şu ifadeleri kullandı: “Onlar haberi aldıktan sonra yani sınır kapılarının açıldığı ve Türkiye’nin, Türk yetkililerin giriş çıkışlara herhangi bir engel koymayacağı haberini aldıktan sonra, bavullarını çantalarını topladılar ve buraya Kapıkule sınır kapısına geldiler. Kapının ötesi Yunanistan. Onlara ‘Nasıl geldiniz’ diye sorduk. ‘Afgan dernekleri otobüslerle Afgan mültecileri buraya getirdiler. Sınır kapısındaki yetkililer, kapıdan girişiniz yasak kapıdan giremezsiniz. Ancak diğer yoldan nehir veya ormanlık alandan geçiş yapılacağını’ söylediler. Tabi bunlar resmi bilgi değil, Afgan mültecilerin aktarımı. Hava şartları olumsuz ve karanlık, sabahı bekleyecekler…"

NTV Twitter hesabından paylaştığı videoyu daha sonra kaldırdı. (HABER MERKEZİ)

Pazarkule Sınır Kapısı geçişlere kapandıPazarkule Sınır Kapısı geçişlere kapandı

Abdülhalim Yılmaz: İnsanların hayatı siyasi koz olarak kullanılıyorAbdülhalim Yılmaz: İnsanların hayatı siyasi koz olarak kullanılıyor

Göçmenler Ege kıyıları ve Edirne'ye akın ediyorGöçmenler Ege kıyıları ve Edirne'ye akın ediyor

Etiketler Suriye Mülteci deniz NTV