Türk ve Rus heyetlerinin İdlib görüşmesi sona erdi

Türk ve Rus heyetlerinin İdlib konusunda Ankara'da yaptığı görüşmelerde Türkiye, bölgede bir an önce ateşkes sağlanması gerektiğini belirtti. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk ve Rus heyetleri, Ankara'da Dışişleri Bakanlığı'nda bir araya gelerek, Suriye'nin İdlib bölgesindeki gelişmeleri görüştü.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal başkanlığındaki Türk heyetinde, Dışişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Milli İstihbarat Başkanlığı yetkilileri yer aldı. Rus heyeti ise Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sergey Verşinin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Büyükelçi Aleksandr Lavrentiev, askeri ve istihbarat birimlerinin temsilcilerinden oluştu.

Anadolu Ajansı'nın diplomatik kaynaklara dayandırdığı habere göre, görüşmelerde İdlib'deki durum tüm boyutlarıyla ele alındı.

Türkiye heyeti, bir an evvel ateşkes sağlanması gerektiğini belirtti. Bu amaçla sahada atılması gereken adımlar üzerinde duran Türk heyeti, Soçi Mutabakatı'nın tam olarak uygulanmasının önemini vurguladı. Görüşmede, insani durumun felaket halini almasının ve olası bir kitlesel göçün engellenmesinin gerektiği de belirtildi.

Türk ve Rus heyetleri, daha önce İdlib konusunda Ankara ve Moskova'da iki tur görüşme yapmıştı. İki ülke heyetleri, dün de Dışişleri Bakanlığı'nda bir araya gelerek İdlib'deki durumu ele almıştı.