Murat Yetkin yazdı: Adaletin can yakıyor, terazisi senden yana

Gazeteci Murat Yetkin son yazısında, "Adaletsizlik, ya da adaletin herkese eşit davranmadığı algısı, kanısı toplumun giderek içine işliyor" dedi ve Adalet Bakanı Gül'ün Tarabya'daki 'çalıştay'ına değindi. Yetkin, "Eminim ki Gül, hem Bakan sıfatıyla genel gidişi olumlu yönde etkileme niyetiyle bir girişim yapmak istemiş. Ama hayaller Tarabya olsa da gerçekler Silivri" diye yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Murat Yetkin, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün 21 Şubat'ta Tarabya'da düzenlediği 'çalıştay' ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Azerbaycan seferinde bir gazetecinin sorusunu örnek verdiği yazısında, adaletsizlik kanısının toplumun giderek içine işlediğini ifade etti.

Yetkin, kişisel web sitesindeki yazısında, şarkıcı Özcan Deniz'in son albümündeki bir şarkının giriş mısraları olan  'Adaletin can yakıyor, terazisi senden yana' ifadesini başlıkta kullanarak, "Bir aşk ve ayrılık şarkısı, muhtemelen siyasi bir mesaj vermeyi de amaçlamadı Özcan Deniz ama toplumda ne olup bittiği, nereyi, nasıl tıkarsanız tıkayın, kendisine bir yol açıp ifadesini buluyor işte. Yoksa sanatçı, ayrılığını neden adaletin terazisiyle anlatsın? Çünkü adaletsizlik, ya da adaletin herkese eşit davranmadığı algısı, kanısı toplumun giderek içine işliyor; maalesef durum bu" dedi. Yetkin'in yazısındaki bir bölüm şöyle:

"Hayaller Tarabya, gerçekler Silivri

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül 21 Şubat’ta İstanbul, Tarabya’da gazeteci ve hukukçuların katılımıyla “çalıştay” adı altında bir toplantı düzenledi. Ben de davetliydim, ama ne yazık ki aynı gün daha önceden söz verdiğim iki program nedeniyle Ankara’da bulunduğum için katılamadım. Bakanın bu toplantıda bir insan hakları paketinin “müjdesini” verdiğini, katılımcı meslektaşlardan okudum, başka katılımcıların izlenimlerini dinledim. Eminim ki Gül, hem Bakan sıfatıyla genel gidişi olumlu yönde etkileme niyetiyle bir girişim yapmak istemiş. Ama hayaller Tarabya olsa da gerçekler Silivri.

Okuyoruz ki, sayın bakana sorulan sorular daha çok Osman Kavala’nın üç gün önce, 18 Şubat’ta beraat aldığının ertesi günü bir başka gerekçeyle tutuklanması olmuş. Güncel konu. Bakan ne yanıt vermiş? Tahmin edebilirsiniz: “Yargı süreci devam eden bir dava konusunda konuşamam”. Soranlar olmuş doğrusu, “Cumhurbaşkanı her gün, her dava konusunda konuşuyor” diye. Ne desin Bakan Gül? Bir şey diyememiş. Sonra, Cumhurbaşkanının beğenmediği, ya da beğenmeme ihtimali olan davaların yargıçları, savcıları neden HSK kararıyla hemen değiştirilip istenen kararları alacakların kürsüye oturtulduğu da sorulmuş. Ne de olsa uluslararası uygulamaların aksine, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) başkanı da Bakan. Gül bu sorulara da “Tatmin edici bir cevap verememiş”, güvendiğim katılımcılardan aldığım bilgiye göre."

YAZININ TAMAMI