İranlı tır şoförü, korona virüsü şüphesiyle Erzincan'da hastaneye kaldırıldı

İranlı bir tır şoförü Erzincan'da, korona virüsü şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Valilik, ilk belirlemelerde virüs olduğuna dair bir emare olmadığı, test sonuçları çıkana kadar şoförün gözetim altında tutulacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Erzincan Valiliği, yüksek ateş şikayeti olan İranlı bir tır şoförü Refahiye ilçesinde hastaneye başvurduğu ve korona virüsü şüphesiyle kent merkezindeki başka bir hastaneye sevk edildiğini duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, "27.02.2020 günü saat 14.15 sıralarında Refahiye Devlet Hastanesine yüksek ateş şikâyetiyle başvuran İran İslam Cumhuriyeti vatandaşı tır şoförü Amir D. (33), Türkiye’ye 20.02.2020 tarihinde giriş yaptığının tespit edilmesi üzerine ilgili, Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmiştir" denildi.

İlk belirlemelerde korona virüsüne rastlanmadığı aktarılan açıklamada, "Gerekli tetkiklerin sonucu çıkıncaya kadar izole edilmiş odada muhafazası sağlanacaktır. İlk belirlemelere göre ilgilinin koronavirüs taşıdığına dair bir emareye rastlanılmamıştır" ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)