Zonguldak’ta virüs alarmı: 13 İranlı gözlem altında

İran'dan Zonguldak Ereğli'deki ERDEMİR Limanı'na malzeme getirdiği öğrenilen 13 İran vatandaşından birinde yüksek ateş tespit edildi. İranlı şoförler korona virüs şüphesiyle tedbir amaçlı gözlem altına alındı. Kastamonu'da ise Van'dan gelen iki öğrenci, rahatsızlanmaları üzerine hastaneye kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'na İran'dan malzeme getiren 13 İran uyruklu şoför; tedbir amaçlı gözlem altına alındı. Şoförlerden birinde yüksek ateş gözlendiği öğrenildi. İlk olarak Ereğli'de muayeneleri yapılan İranlılar, ambulanslarla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Site Hizmet Binası'na getirildi.

Kan ve idrar örnekleri alınan İranlıların hastanede gözlem altında tutulması için Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü'nde tedavi gören hastaların tahliyesi gerçekleştirildi. Ardından polis ekipleri de özel donanımlı kıyafetleri ile hastane önünde geniş güvenlik önlemi aldı.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş gözetim altına alınanların tahlillerinin yarın sonuçlanabileceğini ifade etti. Bektaş, "Sonuçlara göre ya daha ileri tedaviye bakılacak. Ya da serbest bırakılacak. Virüs tespit edilirse ondan sonra karantina süreci olacak" dedi.

VAN'DAN GELEN ÖĞRENCİ HASTALANDI 

Bu arada Kastamonu Valiliği, 21 Şubat'ta otobüs ile Van'dan kente gelen üniversite öğrencisi ile ev arkadaşının, yüksek ateş, bulantı ve kusma şikayetiyle hastaneye başvurması üzerine tedbiren korona virüsü yönünden değerlendirilmek üzere izolasyon alanına alındığını duyurdu.

KKTC'DE İRANLI TURİST HASTANEYE SEVK EDİLDİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) 26 yaşındaki İranlı bir turist korona virüsü şüphesiyle karantinaya alındı. İranlı turistin tatil için geldiği KKTC’de kaldığı otelde yüksek ateş şikayetiyle Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne başvurduğu öğrenildi. Turistin ilk tetkiklerin ardından virüsü taşıyabileceği şüphesiyle Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edildiği duyuruldu. (HABER MERKEZİ)