Ölüm orucundaki İbrahim Gökçek tahliye edildi

252 gündür ölüm orucunda olan Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek hakkında tahliye kararı verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cezaevinde 252 gündür ölüm orucunda olan Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek hakkında Adli Tıp Kurumu'nun verdiği, 'Cezaevinde kalamaz' raporunun ardından Gökçek tahliye edildi. Mahkeme, Gökçek’in ev hapsine alınmasına karar verirken tahliye kararını Halkın Hukuk Bürosu tarafından paylaşıldı.

İbrahim Gökçek, 14 Şubat'taki duruşmada şunları söylemişti: "Öncelikle 242 gündür ölüm orucundayım adalet istiyorum, halk sanatçısı olarak yaşamak istiyorum. Bize dava dosyası Salı günü geldi, 1000 sayfa. İncelemek mümkün değil. Savunmamızı istediğimiz gibi hazırlamadık. Asıl savunma için süre istiyorum ancak buraya kadar geldim. Bir kez daha bu salona tekrar gelebilir miyim bu mahkemeyi izlemeye gelen dostlarım tekrar beni görebilir mi bunu bilemiyorum. Ölebilirim, sakat kalabilirim, hafızamı kaybedebilirim. O yüzden, bazı şeyler söylemek istiyorum sizden de bir rica ediyorum sesim sağlığım buna el veriyor dura dura konuşmak zorundayım sonuna kadar dinlemenizi istiyorum." (HABER MERKEZİ)

Ölüm orucundaki İbrahim Gökçek: Bu salona tekrar gelebilir miyim bilmiyorumÖlüm orucundaki İbrahim Gökçek: Bu salona tekrar gelebilir miyim bilmiyorum

Grup Yorum'un ölüm orucunda kritik günler: Kızım ölmesinGrup Yorum'un ölüm orucunda kritik günler: Kızım ölmesin

Aramıza sınır çizen açlıkAramıza sınır çizen açlık