Okullu 'Fındık' karantinaya alındı

Tokat Turhal'daki bir ilkokulda çekilen önlüklü görüntüleriyle sosyal medyada ilgi gören 'Fındık' adlı yavru köpek, gençlik hastalığına yakalandığı için Ankara'ya yollandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tokat'ın Turhal ilçesindeki Kayacık köyü Şehit Haluk Yılmaz İlkokulu'nun maskotu olan 'Fındık' adlı köpek, gençlik hastalığına yakalandığı için Ankara'ya yollandı. Okul müdürü Ahmet Aktürk ve öğretmenlerden Mustafa Önlen'in mezarlıkta bularak okula getirdikleri yavru köpek, okulda öğrencilerle çekilmiş önlüklü görüntüleriyle sosyal medyada yoğun ilgi görmüştü.

Fındık geçen hafta perşembe günü rahatsızlandı. Turhal Belediyesi veterineri, hastalığın ilerlemesi nedeniyle köpeğin Ankara'ya yollanmasına karar verdi. Başkente getirilen Fındık, engelli köpeklerin de rehabilite edildiği bir klinikte karantina altına alındı. Yavru köpekle ilgilenen Veteriner Hekim Bahri Terzi, "Zor bir hastalık ve zor bir tedavi süreci olacak. Başarabilmek için elimizden geleni yapacağız. Şimdilik iyi gidiyor. Elimizden geleni yapıp toparlamayı planlıyoruz" dedi.

Gençlik hastalığının sinirsel sistemde kalıcı hasar bırakabildiğini, yürüme yetisini etkilediğini, denge problemlerine yol açtığını anlatan Terzi, "15 gün sürecek karantina sürecinin ardından Fındık'a uzun bir süre fizik tedavi uygulayacağız. Şu anki süreçte kısa vadede okula dönemeyeceğini biliyoruz" diye konuştu. (AA)