Çamaşır asmak için dışarı çıkınca kurtuldu, eşi ve çocukları öldü

Van'da bir baba ve dört çocuğu enkaz altında kalarak öldü. Anne çamaşır asmak için dışarı çıkınca kurtuldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran'daki depremin Van'da yol açtığı yıkımda dokuz kişi öldü. Başkale ilçesinde Özpınar Mahallesi'nde sekiz çocuk babası Reis Fırat, köydeki dört çocuğuyla kaldığı enkazın altında vefat etti.

İran'ın Hoy kentinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde eşi Reis Fırat, çocukları 7 yaşındaki Fatma ve 6 yaşındaki Muhammet Fırat ile 8 aylık bebeğini kaybeden Nebahat Fırat, çamaşır asmak üzere bahçeye çıktığı için enkaz altında kalmaktan kurtuldu.

Reis Fırat'ın amcasının oğlu Özcan Fırat da deprem esnasında evde olduğunu ve sallantıyla beraber çocuklarını alarak dışarı kaçtığını belirtti. Fırat, "Depremde evim tamamen yıkıldı. Evimin arkasında da amca oğlumun evi vardı onun da evi yıkıldı. Amcamın oğlu 4 çocuğuyla beraber hayatını kaybetti. Acımız çok büyük" dedi.

İran'da 5,9'luk deprem, Van'da yıkım: 9 ölüİran'da 5,9'luk deprem, Van'da yıkım: 9 ölü

Ailesindekilerin durumunun iyi olduğunu anlayınca amcasının oğlunun yardımına koştuğunu anlatan Fırat, "Amcamın oğlunun iki katlı evi yıkıldı. Kendisi ve dört çocuğu öldü. Onları kurtaramadık. Cenazelerini biz çıkardık. Komşu köylerden vatandaşlar ve jandarmamız da yardıma koştu. Eşi de o esnada dışarıdaydı. Hayatını kaybeden amcamın oğlu 20 gün önce cezaevinden çıkmıştı. Geriye dört çocuğu ve eşi kaldı. Allah'ın takdiri, elimizden bir şey gelmiyor" diye konuştu.

Evin diğer 4 çocuğu da ilçedeki yurtta eğitimlerini sürdürüyordu. (AA)

Van’daki deprem anı kameradaVan’daki deprem anı kamerada