Yeniçağ yazarlarının hesapları hacklendi

Libya'da yaşamını yitiren emekli Albay Okan Altınay'ın sessiz sedasız gömüldüğünü duyuran Yeniçağ yazarları Batuhan Çolak ve Murat Ağırel'in hesapları ele geçirildi. Gazete, yazarlarının çok sayıda tehdit mesajı aldığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Libya’da birkaç tane şehidimiz var" açıklamasının ardından, dün Yeniçağ gazetesinden Batuhan Çolak ve Murat Ağırel, emekli Albay Okan Altınay’ın Trablus Limanı’nda hayatını kaybettiğini ve naaşının memleketinde sessiz sedasız defnedildiğini duyurdu. Haberin ardından Ağırel ve Çolak'ın sosyal medya hesapları ele geçirildi. Yazarların tüm arşivi indirildi. Libya paylaşımları silindi.

'Yeniçağ yazarlarına e- operasyon' başlığıyla açıklama yapan gazete; "Gazetemiz yazarları Murat Ağırel ve Batuhan Çolak'ın Twitter ve hesabın bağlı bulunduğu mail hesapları yasadışı, hukuk dışı, profesyonel bir girişim tarafından ele geçirilmiştir" ifadelerini kullandı.

Yeniçağ'dan yapılan açıklamada, "Sadece SMS onaylı açılabilen hesaplara Turkcell ve Vodafone operatörlerinden giriş onayı gelmeden açılmıştır! Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel ve Batuhan Çolak, sosyal medyadan Libya şehitleri ile ilgili yaptıkları paylaşımlardan sonra "mesajların kaldırılması için" çok sayıda tehdit, rica telefonu ve mesaj aldılar. Paylaşımlarda Libya'da şehit olan personellerimizin memleketlerinde törensiz bir şekilde defnedilmeleri eleştirilmiş ve devre arkadaşlarının bu olaylara gösterdikleri tepkiler dile getirilmiştir" denildi.

Yapılanın profesyonel bir operasyon olduğunu belirten gazete, "Yazarlarımızın telefonlarına gelen SMS onayı ile açılabilen twitter ve gmail hesapları bir şekilde ele geçirilmiştir. Hesaplara girildikten sonra bugüne kadar Google servisleri ile ilgili yaptıkları tüm hareketler arşivlenmiş ve indirilmiştir. Twitter'da Libya şehitleri ile ilgili yapmış oldukları paylaşımlar silinmiştir. Turkcell ve Vodafone şebekelerinden gelen SMS'ler yazarlarımızın telefonlarına gelmeden başka merkezlere nasıl gitmiştir? Bu bir kişinin yapabileceği sıradan bir hırsızlık olayı değildir" dedi. (HABER MERKEZİ)