Afgan gence ırkçı saldırıya tepki

Sosyal medyada görüntüleri yayılan Afgan bir gence yapılan ırkçı saldırı büyük tepki çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afgan olduğu belirtilen bir gencin boynundaki ülke bayrağının çıkartılıp kendisine şiddet uygulanması sosyal medyada dün paylaşıldı. Görüntülere sosyal medyada tepki gösterilirken, ırkçı saldırıyı gerçekleştiren kişinin daha önce de benzeri olaylarla ilgili olarak ismi geçen Emirhan Döner olduğu iddia edildi.

'Polis özel harekat' adlı bir Twitter hesabından, "Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde sadece Türk bayrağı dalgalanır" mesajıyla paylaşılan videoda boynunda Afganistan bayrağı taşıyan bir gence tokat atılıyor ve "PKK bayrağı olduğu" iddia edilerek bayrak çıkartılıyor. Videonun daha eski bir tarihte çekildiği tahmin edilirken Afganistanlı gence ırkçı saldırıda bulunan kişinin küfür ve hakaret ettiği de duyuluyor. Saldırgan kişinin de kamuoyunda 'Döner kardeşler çetesi'nin elebaşı olarak tanınan Emirhan Döner olduğu iddia ediliyor.

119 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Döner'in adı daha önce başka suç iddialarıyla da gündeme geldi. Bunlardan biri de yanında çalışan bir kişiye kadın kıyafeti giydirmesiydi. 'Döner kardeşler çetesi' hakkında savcılık tarafından çeşitli suçlamalar nedeniyle dava da açıldı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Emirhan Döner ve Turhan Döner’in de aralarında bulunduğu 12’si tutuklu 28 sanık hakkında, "kasten yaralama", "yağma", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" gibi bir çok suça karıştıkları iddiasıyla iddianame hazırladı. Hazırlanan iddianamede halen tutuklu bulunan Emirhan Döner hakkında 50 yıldan 119 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

ÜÇ AFGAN BIÇAKLANMIŞTI

2016 yılında da Karaman’da sırtlarında ülkelerinin bayrağını taşıyan Afganistan uyruklu 3 kişi, "Niye PKK bayrağı taşıyorsunuz" diyerek saldıran iki kişi tarafından bıçaklanmışlardı. (HABER MERKEZİ)