Topbaş'ın damadı Kavurmacı tahliye edildi

Eski İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kavurmacı, tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "FETÖ üyeliği" suçundan yargılanan Ömer Faruk Kavurmacı 8 yıl 9 ay, Mustafa Şevki Kavurmacı 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı olan Ömer Faruk Kavurmacı, tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi.

İstanbul 23’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya “Silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan tutuklu yargılanan sanık Ömer Faruk Kavurmacı ile tutuksuz sanık Mustafa Şevki Kavurmacı katıldı. Firari sanık Ahmet Said Kavurmacı ise duruşmaya katılmadı. Duruşma savcısı celse arasında mütalaasını verdi. Savcı, Ömer Faruk Kavurmacı ve babası Mustafa Şevki Kavurmacı'nın 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapsini talep etti. Diğer sanık Ahmet Sait Kavurmacı'nın dosyasının ise ayrılmasını istedi.

Sanıklar mütalaaya karşı son savunmalarını yaptı. Suçlamaları kabul etmeyen Mustafa Şevki Kavurmacı 80 yaşına yaklaştığını ve sağlık durumu elvermediği için yazılı savunmasının avukatları tarafından okunmasını talep etti. Yazılı savunmasının okunmasının ardından kısa sözlü savunmada yapan Mustafa Şevki Kavurmacı, "İnsan şerefiyle yaşar, insan vatan sevgisiyle yaşar, hayatımı ülkem için çalışmakla geçirdim. 80 yaşıma dayandığım bu zamanlarda en asılsız iddialarla suçlandım. Böyle yaşanmıyor. Böyle yaşamayı zillet kabul ediyorum" dedi.

Ayakta durmakta zorlandığı için avukatının kolundan tuttuğu Mustafa Şevki Kavurmacı, üç defa "Yaşasın Türkiye" diyerek savunmasını tamamladı. Baba Kavurmacı daha sonra yakınlarının yardımıyla duruşma salonundan ayrıldı.

Tutuklu sanık Ömer Faruk Kavurmacı da yazılı savunmasını mahkemeye sundu. Yazılı savunmanın dışında sözlü olarak da savunma yapan Kavurmacı, iddiaları kabul etmediğini söyledi. 3.5 yılı dolduran tutukluluğuna somut bir gerekçe gösterilemediğini belirten Kavurmacı, “ByLock kullanmadığım, FETÖ ile irtibatlı hiç bir internet sitesine girmediğim, TUSKON’dan noter aracılığı ile istifa ettiğim tespit edilmiştir. FETÖ ile ilişkili cemiyet, dernek ve kişilerle irtibatlı olduğuma dair hiçbir delil ortaya konulmamıştır. 3,5 yıldır cezaevinde defalarca epilepsi krizi geçirdim, hastaneye kaldırıldım. 62 kişiden oluşan TUSKON yönetiminin tek tutuklu sanığıyım. Şirketlerimizin üzerindeki kayyum tedbirinin kaldırılmasını, beraatımla birlikte tahliyeme karar verilmesini talep ediyorum” diye konuştu.

Mahkeme, Ömer Faruk Kavurmacı'yı 8 yıl 9 ay, Mustafa Şevki Kavurmacı'yı 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Ömer Faruk Kavurmacı, cezaevinde yattığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi ve hakkında yurt dışına çıkış yasağı uygulanmasına karar verildi. Mahkeme, firari Ahmet Sait Kavurmacı'nın dosyasının ayrılması talebini  kabul etti. Hükmün kesinleşmesiyle birlikte, sanıkların 12 şirket üzerindeki ortaklık paylarına el konulmasına da hükmedildi. (HABER MERKEZİ)