İzmir Emniyeti: Çevreciler terörist olmaya yatkın

İzmir Emniyeti Müdürlüğü, dini inançları zayıf, hayvan insan ve çevre konularına duyarlı, sosyal medyada zaman geçiren ve algıları açık kişileri terörist olmaya yatkın kişiler olarak tanımladı. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Dine İnanmayanlar derken, radikal dinci ve FETÖ terör örgütlerini nereye koyuyorsunuz? Bu tespitler hangi bilimsel verilere dayanıyor?" diyerek özür dilenmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Emniyet Müdürlüğü 'Biz İzmiriz' projesi kapsamında dün verdiği seminerde, hayvan ve çevre konularına duyarlı olanların terörist olmaya yatkın olduğu yönünde kullanılan ifadeler, tepkiye neden oldu. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İl Emniyet Müdrülüğü'ne özür dileme çağrsı yaptı; "Bu dünyayı paylaştığımız, sadık ve masum dostlarımıza değer veren hayvanseverlere ve doğaseverlere nasıl hakaret edersiniz?" dedi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan personele yönelik “Biz İzmiriz” projesi adı altında seminerler veriyor. Daha güvenli bir kent yaratmak amaçlanarak hayata geçirildiği belirtilen seminerde, “Örgütler nasıl üye topluyor?” başlığı altında terörist olmaya yatkın kişilerin özellikleri şöyle sıralandı:

  • Politikaya uzak, anarşiye yakın
  • Milliyetçilik yok, globalizm çok
  • Dine inanmayanlar çok ya da zayıf
  • Hayvan, insan, çevre konularına aşırı duyarlı
  • Algıları çok açık, aktivist vs. olmak isterler
  • Sosyal medyada zaman geçiriyorlar

CHP İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne "Bu skandal için halktan özür dilemenizi bekliyoruz" diyerek seslendi ve şu soruları yöneltti: "(Kimler Terörist olmaya yatkın) tespitleriniz hangi bilimsel verilere dayanıyor, açıklayın. (Dine İnanmayanlar) derken, radikal dinci ve FETÖ terör örgütlerini nereye koyuyorsunuz? Teknolojinin gelişimiyle artan sosyal medya kullanıcılarını, özellikle gençlerimizi yaftalarken utanmıyor musunuz? Bu dünyayı paylaştığımız, sadık ve masum dostlarımıza değer veren hayvan ve doğa severlere nasıl hakaret edersiniz?"

CHP'li Yücel, terörün dini olan olmayan diye ayrılmayacağını belirterek, "Terörist hiçbir canlıyı sevmez" dedi. (ANKA)