Taşgetiren'den Karagül'e: Alçalma sınırının dibi yok

Yeni Şafak yazarı İbrahim Karagül'ün dün kendisi hakkında yazdıklarına Karar yazarı Ahmet Taşgetiren bugünkü yazısında yanıt verdi: "Karagül’e yakışmış ama Yeni Şafak isminin bu özel vaka ile yürüdüğü yolun içimi acıttığını ifade etmeliyim."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren'den kendisi için, 'ABD müdahale etsin diye yazı yazabilir' diyen Yeni Şafak yazarı İbrahim Karagül'e yanıt geldi: "Senin eline kalem vermek bir meczubun eline silah vermekten farksız..."

Yeni Şafak yazarı İbrahim Karagül darbe tartışmalarına değindiği dünkü yazısında, Ahmet Taşgetiren için şunları yazdı: "Kimlerin sözü, tezi tekrarlanıyor? Kimlerin, hangi güçlerin ve çevrelerin niyetleri azarlanıyor? Sormazlar mı? Bunca zorlukları yaşamış bir ülke bunu anlamaz mı? Biz bu oyunu göremeyecek kadar kör müyüz? Büyük ölçekli Türkiye’ye hazır olun. Alışın bence. 20. Yüzyıl’dan çıkın bence. Gün gelir bu çevreler, 'ABD Türkiye’ye müdahale etsin' bile diyebilirler. Bunu açık açık yapabilirler? Mesela Ahmet Taşgetiren’in böyle bir yazı yazabileceğini düşünmüyor değilim."

Karar gazetesinde bugün yayınlanan yazısında Karagül'e Taşgetiren'den 'Medyanın Bekri Mustafa'sı' başlığı altında şu yanıt geldi:

"Hani 'Ahirette dünyanın ne durumda olduğunu' sorarlarsa 'Bekri Mustafa Ayasofya’ya imam oldu de, anlarlar' demiş ya Bekri Mustafa… Şimdi bu sözün medyanın bir kesimi için tekrarlanma zamanı: Bir yerlerde size Türkiye’de özellikle iktidara yakın medyanın halini soran olursa ‘Yola çıktığında ‘Türkiye’nin birikimi’ diye anılan Yeni Şafak’ı bir süredir İbrahim Karagül yönetiyor’ deyin yeter. Karagül dünkü yazısının son cümlesinde ismimi vererek çamur kusmuş. Karagül’e yakışmış ama Yeni Şafak isminin bu özel vaka ile yürüdüğü yolun içimi acıttığını ifade etmeliyim. Karagül bil ki, senin eline kalem vermek bir meczubun eline silah vermekten farksız. Sana üstelik gazete teslim edilmiş. Yazık. Anlaşılıyor ki alçalma sınırının dibi yok." (HABER MERKEZİ)