Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başbakanı Sarraj'la görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayez Sarraj'la İstanbul'da bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsviçre'nin Cenevre kentinde, iç savaş yaşanan Libya'da kalıcı ateşkes için askeri komite toplantılarının başladığı bugün, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayez Sarraj'la görüştü.

İstanbul'daki Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'ndeki görüşme basına kapalı gerçekleştirildi.

BM: ASKERİ KOMİTE TOPLANTILARI YENİDEN BAŞLADI

Birleşmiş Milletler (BM), Libya'da kalıcı ateşkes sağlamayı amaçlayan Cenevre'deki 5+5 formatındaki ortak askeri komite toplantılarının yeniden başladığını duyurdu.

BM Libya Destek Misyonu (UNSMIL) Sözcüsü Jean El Alam, "Bugün Cenevre'deki 5+5 formatındaki askeri komite toplantılarının yeniden başladığını teyit ediyorum" dedi. El Alam, toplantıların ne kadar süreceğini bu aşamada öngöremediklerini belirterek, "Bildiğiniz üzere müzakerelerde her şey mümkün" diye konuştu.

UMH Başkanlık Konseyi, hükümete karşı savaşan Halife Hafter'e bağlı güçlerin salı günü Trablus Limanı'na düzenlediği saldırılar nedeniyle askeri komite toplantısına katılımını askıya almıştı.

Cenevre'de 3 Şubat'ta başlayan ve 5 üyesinin UMH, diğer 5 üyesinin de Halife Hafter'e bağlı silahlı grup Libya Ulusal Ordusu tarafından belirlendiği 5+5 formatındaki ortak askeri komite toplantılarının ilk turu 8 Şubat'ta sona ermişti. (AA)

Sarraj hükümeti ateşkes görüşmelerini askıya aldıSarraj hükümeti ateşkes görüşmelerini askıya aldı