Altuğ Verdi soruşturmasında 6 gözaltı daha

Altuğ Verdi soruşturmasında ikinci dalga operasyon: 6 kişi daha gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'yi vuran polisin 'FETÖ' yapılanmasında yer aldığı iddiasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında yeni gözaltı kararları verdi. Savcılık talimatıyla İstanbul merkezli Samsun, Kocaeli, Rize, Düzce ve Trabzon'da eş zamanlı operasyon düzenledi. 6 kişi gözaltına alınırken, bir şüphelinin de cezaevinde olduğu belirlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, 11 Aralık 2018'de görev yeri değişikliği talebinde bulunduğu ve olumsuz yanıt aldığı iddiasıyla il emniyet müdürlüğü makamında düzenlediği silahlı saldırıda, Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'yi öldüren, Personel Şube Müdürü Ercan Polat ile koruma polisi Yiğitcan Köksal'ı da yaralayan polis İsmail Hakkı Sarıcaoğlu'nun 'FETÖ' bağlantısı olduğu belirtiliyor.

Aynı soruşturma kapsamında 13 Şubat'ta 7 ilde düzenlenen operasyonda da halen görevde olan 9 polis, bir doktor ve 4 öğretmenin de bulunduğu 27 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.

20 kişi gözaltına alınmış, 5 kişinin ise daha önceden tutuklandığı tespit edilmişti. İki kişinin ise yurtdışında olduğu açıklanmıştı.

(İSTANBUL-AA)