'Mardin Valisi sahaya indi, beni ve eşimi zorla alıkoydu'

Mardin Valisi Mustafa Yaman'ın bir hentbol maçı sırasında yanında sivil polislerle sahaya inip hakemlerin üzerine yürüdüğü, rakip takımın teknik direktörü ile eşini gözaltına aldırdığı ve olay anında çekilen görüntüleri zorla sildirdiği iddia edildi.  Görele Belediyespor Teknik Direktörü Mehmet Ali Binen, Giresun'a döndükten sonra Mustafa Yaman'ı federasyona şikayet etti. .

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Kadınlar Süper Ligi’nde mücadele eden Mardin Büyükşehir Başakspor ve Giresun’dan gelen Görele Belediyespor kadın hentbol takımları 16 Şubat Pazarg günü Mardin’de karşılaştı. Müsabakayı Mardin Valisi Mustafa Yaman da izliyordu.

Görele Belediyespor Teknik Direktörü Mehmet Ali Binen, maç günü yaşadıklarını Mezopotamya Haber Ajansı'na şöyle anlattı:

HAKEMLERİN ÜZERİNE YÜRÜDÜ: Vali Mustafa Yaman maç sırasında tribünden sürekli olarak hakemlere "Doğru yönetin, bunu yapın, şöyle yapın' diye bağırıyordu.  Devre arasında arkasında 10-15 sivil polisle sahayla indi. Hakemlerin üzerine yürüdü, ağzına geleni söyledi. Gözlemciyi, hakemleri rezil rüsva etti. Ardından gitti.

EŞİM GÖZALTINA ALINDI: Devre arası olduğu için ben soyunma odasına oyuncularımın yanına gittim. Eşim de tribünde oturuyordu. Vali Bey'in oturduğu yer emniyetlidir diye, eşim de menajer arkadaşla birlikte ona yakın bir yerde oturuyordu. Birisi Vali Bey'e eşimi işaret ederek "Buradaki hanım sahada yaşananları videoya aldı" demiş. Vali de sivil polislere dönüp 'Bunlardan şikayetçiyim, Alın bunları içeri diye ' diye talimat vermiş.

KORKUDAN TİTRİYORDU: Ben sahaya geldiğimde bir sivil polis yanıma gelerek, kendisiyle gelmem gerektiğini söyledi. Nedenini sorduğumda eşimin yanına götüreceklerini söylediler. Nedenini söylemediler. Ben gidince eşimin etrafında 10-15 kadar polis, duruyordu.  Eşimin bugüne kadar pasaport almak dışında emniyetle işi olmamıştır. Sanki bir terör olayı varmış gibi eşimi polisler almış, salonun iki kat altındaki bir odaya koymuşlar. Gittiğimde eşim korkudan titriyor, ağlıyordu.

GÖRÜNTÜ SİLMEK İÇİN EKİP GELDİ: Ne olduğunu sorduğumda telefonda görüntü olduğunu ve sileceklerini söylediler. Alıp silmelerini söyledik ama bu defa da emniyet bilişimden gelecek olan bir ekibin görüntüleri geri döndürülmeyecek şekilde sileceklerini söylediler. Ben maçın başladığını, gitmem gerektiğini söyledim ama görüntüler silinmeden gidemeyeceğimi söylediler. Vali Bey'in yaptığı hareketlerin hepsi ve tüm maç görüntüleri zorla silindi. Döndüğümde maçı başlatmışlardı.

GİRESUN'A DÖNER DÖNMEZ ŞİKAYETTE BULUNDU

Görüntüler silindikten sonra Mehmet Ali Binen eşi Nilgün Binen ve Görele Belediyespor Kulüp Menajeri Murat Bektaş serbest bırakıldı. Olayı Türkiye Hentbol Federasyonu’na (THF) bildirdiğini belirten Binen, hakem raporlarını bekleyeceklerini söyledi. Suç duyurusunda bulunmak istediklerini ancak görüntülerin silinmiş olması nedeniyle şimdilik beklemede olduklarını ifade eden Binen, konuya dair THF Başkanı Bilal Eyupoğlu’nun Yaman’ı aradığını ancak Yaman’ın “Öyle bir şey yok” cevabı verdiğini söyledi. Olayı en az 300 kişinin ve polislerin gördüğüne dikkati çeken Binen, şunları dile getirdi: “Bunu her zaman yapıyormuş ama kimse korkudan bir şey yapamıyormuş. Bu çok anormal bir durum. 35 yılık sporculuk hayatımda ilk defa böyle bir şeye şahit oluyorum. Bir insan takımıdır kızar ama bu şekil olması biraz fazla gaza gelmiş gibi. Biz bu konuda görüntüleri çıkarmaya çalışıyoruz. Çıkardığımız zaman gerekeni yapacağız. Bize bir özür borcu var. Bunu yapmaması gerekiyordu.”

THF BAŞKANI:  RAPOR BEKLİYORUZ

THF Başkanı Bilal Eyupoğlu ise konunun kendisine iletildiğini konuya dair yapılacak incelemeden ve hazırlanacak raporlardan sonra konuşabileceklerini söyledi. Eyupoüğlu, Merkez Hakem Kurulu’nun (MHK) gözlemcisinin hazırlayacağı raporu beklediklerini ifade etti. (MA)