Torun: Yalova Belediyesi'ndeki soruşturma başkanımızın şikayetiyle başladı

Yalova Belediyesi'ndeki zimmet soruşturmasının belediyenin şikayetiyle başlatıldığını söyledi. Soruşturmanın belediye başkanı Vefa Salman'la ilişkilendirilmeye çalışıldığını belirten Torun, "42 farklı işlemde toplam 1 milyon 573 bin lira tutarında usulsüz işlem yapıldığı tespit edilmiştir. Sayıştay raporlarında bile ortaya çıkarılamayan bu durum Yalova Belediyesi tarafından tespit edilmiş ve gerekli talimatlar da verilmiştir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ile zimmet soruşturması açılan Yalova Belediyesi'ni ziyaret etti.

Seyit Torun, Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Yalova Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğünde çalışan Reşat E.'nin zimmetine para geçirdiği iddiasıyla başlatılan soruşturmayla ilgili belediye binasında açıklama yaptı.

'SAYIŞTAY RAPORUNDA BİLE ORTAYA ÇIKMAYAN DURUMU BELEDİYE ORTAYA ÇIKARDI'

Reşat E.'nin 2013 yılında harcama belgeleri ve ödeme evrakları sorumlusu yapıldığını söyleyen Torun, usulsüzlüğün yine belediye personeli tarafından ortaya çıkarıldığını belirtti.

Torun, "Belediye başkanımız tarafından yapılan şikayet ile soruşturma başlatıldığını vurgulamak isterim. Bu olayın mağduru olarak da Yalova halkının ve belediyenin tüm haklarını savunmuştur Başkanımız" diye konuştu.

Başvurularında belediyenin, Reşat E.'nin mal varlığına tedbir konulmasını da talep ettiğini aktaran Torun, şöyle konuştu:

"Olayın meydana gelmesinden sonra belediye tarafından yapılan incelemelerde 42 farklı işlemde toplam 1 milyon 573 bin lira tutarında usulsüz işlem yapıldığı tespit edilmiştir. Böylelikle Sayıştay raporlarında bile ortaya çıkarılamayan bu durum Yalova Belediyesi tarafından tespit edilmiş, ortaya çıkarılmış ve gerekli talimatlar da verilmiştir. Yargıya intikal ettirilmiş bu konuya ilişkin detayları burada vermek istemiyorum. Yargı, tarafların beyanları, deliller ve incelemeler sonucunda muhakkak işin aslını ortaya çıkaracaktır."

'BU OLAY SİYASALLAŞTIRILMAYA ÇALIŞILIYOR'

AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar'ın soruşturma sırasında emniyet müdürlüğü ve adliyeye gittiğini ileri süren Torun, olayın siyasallaştırılmaya çalışıldığını iddia etti.

Açıklama sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Torun, soru üzerine "Bu olay siyasallaştırılmaya çalışılmıştır. Burada belediye başkanına bir şekilde suçu atfetmeye çalışılmaktadır. Bu tamamen bir mizansendir. Elbette belediye resmi bir kurum. Zarf da gelir, zarf da gider. Burada amaç algı yaratmak. Bir belediye personelinin yaptığı bir olayı belediye başkanına atfetmeye yönelik bir algı yaratılmaktadır. Çirkin, adi bir siyasi oyundur" ifadelerini kullandı.

Torun, soruşturmada adı geçen Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit G.'nin tutuklanmasıyla ilgili soruyu yanıtlarken, "Konu yargıda arkadaşlar. Şu anda kendisinin zaten suçsuzluğu da ortada. Söylediğim gibi olay tamamen siyasi bir olaydır" dedi. (YALOVA/AA)

Etiketler CHP Yalova Seyit Torun