CHP ve HDP Gezi Davası'na çıkarma yaptı

Gezi Davası'nın 6. duruşması Silivri'de görülüyor. HDP ve CHP'nin geniş katılım gösterdiği davada HDP Milletvekili Mithat Sancar, "O geceyi hatırladıklarında uykuları kaçıyor. Özgürlük barış adalet için bir aradayız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gezi Davası'na yönelik devam eden soruşturmanın 6. duruşması bugün Silivri’de sanık avukatlarının savunması ile görülmeye başlandı. 16 kişinin yargılandığı davada bugün karar açıklanması bekleniyor. HDP ve CHP de çok sayıda temsilciyle Silivri’de duruşmayı takip ediyor.

Duruşmaya verilen aranın ardından CHP ve HDP Milletvekilileri açıklama yaptı. CHP adına CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek konuştu. Erkek yaptığı konuşmada 17-25 Aralık dönemini hatırlattı. Erkek, davanın bir an önce sonuçlandırılmak istendiğine dikkat çekerek şunları söyledi: "17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmaları neden kapatıldı? Çünkü dediler ki o tapeler yalan. Yine FETÖ'cü hakim ve savcıların kararlarıyla dinlemeler var. Geziyle olduğu zaman hukuka delil olarak kabul ediliyor. Kavala, Gezi direnişinden 4 yıl sonra ağır ve haksız bir tutuklamayla karşı karşıya kaldı. Adil bir yargılama yapılmıyor. Savunma dinlenmiyor. Hemen karar verilmek isteniyor. Tanık olarak ciddi psikiyatrik sorunu olan birini tanık olarak dinliyorlar. Soyadı Pabuç olan biri. Ne yazık ki adaleti bir pabuç altında eziyorlar. Gezi bir gençlik hareketiydi. Gezi haklı bir protestoydu. Gezi'de gençler espriliydi. Gezi dünyanın en barışçıl eylemiydi. Gezi'de şiddeti hükümet yaptı. Dönemin eski FETÖ'cü valisi yaptı. Gezide ağaçlar özgürlükler savunuldu. Eğer bir toplumun meydanlarda özgürlükleri korumak adına protesto hakkını yok ederseniz demokrasiyi yok edersiniz. Toplumun ayağa kalkmasından korkuyorlar. Bizler bu davayı sonuna kadar takip edeceğiz."

'O GECEYİ HATIRLADIKÇA UYKULARI KAÇIYOR'

HDP milletvekili Mithat Sancar da şunları söyledi: "Adalet isteyen herkes Gezi'deydi. Kurgu bir duruşmayla karşı karşıyayız. Hukukun hiçe sayıldığı, ciddiyetten uzak bir kurgu yargılamayla karşı karşıyayız. Burada adaletsizliğe karşı mücadele edeceğiz. Gezi'nin bize bıraktığı güçlü bir mirası vardı: Faşizmin otoriterliğin en büyük korkusudur. O geceyi hatırladıklarında uykuları kaçıyor. Özgürlük barış adalet için bir aradayız."

CHP GENİŞ BİR KADROYLA KATILDI

CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Muharrem Erkek, Orhan Sarıbal, Gökçe Gökçen, Gamze Akkuş İlgezdi, Aykut Erdoğdu, Onursal Adıgüzel; CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel; CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu; CHP’li milletvekilleri Candan Yüceer, Süleyman Bülbül, Alpay Arıtman, Gülizar Emecan, Turan Aydoğan, Cengiz Gökçel, İlhami Özcan Aydın, Sezgin Tanrıkulu, Burak Erbay, Ali Şeker; CHP PM üyeleri Prof. Dr. Yüksel Taşkın, Prof. Dr. Burhan Şenatalar, Pınar Uzun; Kadıköy Belediye Başkanı Şerdıl Dara Odabaşı ve önceki dönem milletvekilleri Zeynep Altıok, Kadir Gökmen Öğüt ve Melda Onur. Ayrıca CHP'li 39 ilçe başkanı ve il yönetim kurulu da duruşmayı takip edenler arasında bulunuyor.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler HDP CHP Gezi Davası