Aydınlı işçiler direnişi Ankara'ya taşıyacak: CHP neden suskun?

Sendikalı oldukları için Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden atılan ve işe iade davasını kazanan işçiler direnişlerini CHP Genel Merkezi önüne taşıma kararı aldı. İşçiler, "Yanlış yapan bizdense görmeyelim, duymayalım, nereye kadar? CHP niçin suskun?" dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - CHP’li Aydın Büyükşehir Belediyesi'nde DİSK’e bağlı Sosyal-İş Sendikası'nda örgütlendikleri için işten atılan ve 589 gündür direnişte olan işçiler eylemlerini CHP Genel Merkezi önüne taşıyor.

Otobüs şoförü olarak çalıştıkları Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden sendikalı oldukları için işten çıkarılan dokuz işçiden Okan Aslan ve Yunus Cengiz, sendikal tazminatla birlikte işe iade davasını kazandı. Ancak mahkemenin tazminat ve işe iade edilme kararına rağmen belediye gereğini yerine getirmedi. 589 gündür hak mücadelesini sürdüren işçiler, bu süreçte yaptıkları hiçbir görüşmeden sonuç alamayınca direnişi Ankara’ya, taşımaya karar verdi.

Aydın’daki kent meydanında sürdürdükleri direnişi sonlandırarak, CHP Genel Merkezi önüne taşıyacaklarını açıklayan işçiler Okan Aslan ve Yunus Cengiz'le konuştuk.

KILIÇDAROĞLU ŞEREF SÖZÜ VERMİŞTİ

Okan Aslan şunları söyledi: "Yanlış yapan bizdense görmeyelim, duymayalım, nereye kadar? CHP niçin suskun? Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkan yardımcıları Seyit Torun Veli, Ağbaba Oğuz Kaan Salıcı, milletvekilleri Özgür Özel, Kanı Beko, Bülent Tezcan ve Süleyman Bülbül haklı olduğumuzu bilmelerine rağmen somut bir adım atmadı. Bugüne kadar etkin çözüm oluşmadığından onurlu, haklı mücadelemizi Ankara'da CHP önüne taşıyacağız. Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu 'Haksız yere işten atılan işçilerim varsa bizzat ilgileneceğime namus ve şeref sözü veriyorum' demiştir. Biz de işe iade mahkeme kararlarımız ile kapısına gideceğiz. Makama kabul edene kadar, işimiz geri verilene kadar direneceğiz. Perşembe sabahı CHP Genel Merkezi önündeyiz. Bu saatten sonra haklı davamız, işe iademiz için ailelerimiz ve çocuklarımızla helâlleştik. Ölmek var, dönmek yok!"

'ÇERÇİOĞLU GENEL MERKEZE REST ÇEKTİ'

Çözümsüzlüğe karşı direnişi CHP Genel Merkezi önüne taşıyacaklarını açıklayan işçilerden Yunus Cengiz ise şunları söyledi: "Sendikamız Genel Başkanı Mustafa Agus ve yönetiminin CHP ile yapmış olduğu son iki haftalık görüşmelerine rağmen somut bir adım atılmadı. Özlem Çerçioğlu, tüm kapıları kapatıp genel merkeze rest çekti. Süreci bu noktaya getiren en büyük neden CHP'nin umursamazlığıdır. Ailelerimizden ayrıldığımız için üzgünüz; ama işimiz için mücadele ettiğimizi biliyorlar. En büyük dayanağımız yine eşlerimiz."

NE OLMUŞTU?

Belediye’de yaptıkları iş, 20 No’lu işkolunda görünmesi gerekirken hakları gasp edilerek 10 No’lu işkolunda gösterilen işçiler, Temmuz 2018’de DİSK Sosyal-İş’te örgütlenerek kısa süre içinde bakanlıktan yetki belgesi aldılar. Ancak bu süreçte belediye, işçileri 20 No’lu işkoluna kaydırarak yetki belgesine itiraz etti. Otobüs şoförü olarak çalıştıkları Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde 9 işçi işten çıkarıldı. İşten çıkarılan işçiler, sendikal tazminatla birlikte işe iade davasını kazandı. Ancak CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu kararı kabul etmeyerek itiraz yolunu seçti. Bu süreçte greve başlayan işçiler Okan Aslan ve Yunus Cengiz ise direnişlerini CHP Aydın İl Binası ve CHP Efeler Belediyesi binası önünde sürdürdü.