Melda Onur'dan 14 eski bakana çağrı: Mağduriyetiniz nedir, gelip mahkemede anlatın

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP eski milletvekili Melda Onur Twitter hesabından, 18 Şubat Salı günü karar duruşması görülecek olan Gezi Davası'na ilişkin, iddianamede 'mağdur' sıfatıyla yer alan  ve önceki yıllarda AK Parti'de bakanlık yapmış isimlere çağrıda bulundu. Onur, bazıları halen AK Parti'de görev yapan 14 isme yaptığı çağrıda, "Gezi Davası'nda müşteki görünüyorsunuz, tam olarak mağduriyetiniz nedir, gelip mahkemede anlatır mısınız" ifadelerini kullandı.

Melda Onur'un mahkemeye çağırdığı isimler şunlar: Binali Yıldırım, Bülent Arınç, Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu, Bekir Bozdağ, Beşir Atalay, Fatma Şahin, Nihat Ergün, Faruk Çelik, Erdoğan Bayraktar, Taner Yıldız, Suat Kılıç, Mehdi Eker, Hayati Yazıcı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Gezi sırasında Tayyip Bey’i Taksim’e, o gençlerin arasına götürmek, onlarla görüştürmek için uğraştım. İkna edemedim” demişti. Melda Onur, iddianamede Geçenlerde bir röportajda bu konuda dönemin başbakanı ile ayrı düştüğünüzü mağdur ifade ettiniz. Mahkemeye gelip anlatır mısınız? Neler oldu" diye seslendi.

Onur, iddianamede 3 No'lu 'mağdur' sıfatıyla yer alan Ali Babacan'a ise "Geçenlerde çıktığınız bir programda mağdur olmadığınızı ifade ettiniz. Mahkemeye gelip mağdur olmadığınızı heyete anlatır mısınız" sözleriyle çağrıda bulundu. Yeni parti çalışmalarını sürdüren Ali Babacan davaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Samimi eleştirilere bile tahammül edememek çok yazık. Gezi Davası'nda mağdur olarak yer almam benim talep ettiğim bir durum değil. Şahsi olarak Gezi ile alakalı hiçbir mağduriyetim yok” ifadelerini kullanmıştı.

Melda Onur'un, geçen yıl Çek Cumhuriyeti'ne büyükelçi olarak atanan eski Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış için "Listenin 8. sırasındaki sabık bakan Egemen Bağış uzak dursun" şeklinde ifadeler kullanması da dikkati çekti. (HABER MERKEZİ)

Davutoğlu ve Babacan'a çağrı: Gezi davasında şikayetinizi geri çekinDavutoğlu ve Babacan'a çağrı: Gezi davasında şikayetinizi geri çekin

Gezi davasında Kavala, Yapıcı ve Aksakoğlu için ağırlaştırılmış müebbet talebiGezi davasında Kavala, Yapıcı ve Aksakoğlu için ağırlaştırılmış müebbet talebi