HDP'li eski başkanı darp ettiler, 'yanlış adresmiş' diyerek gittiler

Evine baskın düzenleyen polise arama izni soran HDP'li eski başkan Edip Karçik, kafasına silah dayatılarak darp edildi. Polis aramanın ardından 'yanlış adres' diyerek evden ayrıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Polisler tarafından evine baskın yapılan önceki dönem HDP Esenyurt İlçe Eş Başkanı Edip Karçik ve bazı aile bireyleri darp edildi. Karçik ve akrabaları hastaneye kaldırılırken, polisler “yanlış adresmiş” diyerek evden ayrıldı.

Dün akşam saat 23.00 sularında polisler tarafından düzenlenen baskın sırasında, ev aramasına ilişkin savcılık izninin olup olmadığını soran Karçik, aramaya izin vermeyince darp sonucu vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı.

Mezopotamya Ajansı'na konuşan Karçik, prostat ameliyatı olan abisinin evine akşam saatlerinde baskın yapıldığını ve o sırada kendisinin üst katta olduğunu aktardı. Polislerin kendisini yere yatırarak darp ettiğini ve bu durumun ne kadar sürdüğünü hatırlamadığını dile getiren Karçik, yeğeni Mikail Karçik’in ve yengesinin de yere yatırılıp darp edildiğini belirtti. Prostat ameliyatı olan abisinin de yüz üstü yere yatırılarak, kafasına silah dayandığını anlatan Karçik, evi arama kararına ilişkin kendisine herhangi bir kararın tebliğ edilmediğini söyledi.

HDP İstanbul Basın Komisyonu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu ülkedeki her bir bireyin can güvenliğinden sorumlu olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya soruyoruz: Size bağlı polislere, yanlış ya da doğru adres, gittiğiniz her eve bodoslama dalın emrini kim veriyor? Arama izni olmayan polisi eve almamak her vatandaşın yasal hakkı değil mi? ‘Yanlış’ adreste vahşet yaşatıp, hastanelik yapacak uygulamalar yapılıyorsa ‘doğru’ adreslerde neler yapıldığını tahmin etmek hiç zor olmasa gerek. Sorumluluğunuzu yerine getirip Karçik ve ailesine hakaret eden, hastanelik yapacak kadar darp eden memurlarınız hakkında derhal yasal işlem başlatınız" ifadelerini kullandı. (Kaynak: MA)