HDP'li Sarısaç'ı takip edenler yanındaki PM üyesini alıp götürdü

HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, birkaç gündür plakasız bir araç tarafından takip edildiğini açıkladı. Sarısaç’ın kimlik sorduğu kişiler, yanındaki HDP PM Üyesi Yunus Durdu’yu araca bindirip götürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, plakasız bir araç tarafından birkaç gündür takip edildiğini açıklayarak görüntüler paylaştı. Sarısaç araçtakilerden kimlik sordu. Kimliklerini göstermeyen şahıslar, daha sonra Sarısaç’ın aracından HDP Parti Meclisi Üyesi Yunus Durdu’yu zorla götürdü.

Yunus Durdu’nun alındığı sırada çekilen görüntülerde milletvekili Sarısaç ile şahıslar arasında tartışma yaşandığı görülüyor. Murat Sarısaç, Twitter hesabından, “Bir kaç gündür beni takip eden plakasız bir araç bugünde oturduğum sitenin bahçesinde bekliyordu kim olduklarını sordum hakaretle karşılık verdiler sonrasında da aracımın önünü kesip PM üyemiz Yunus Durdu’yu zorla araçtan aldılar şimdi de aynı kişiler evimin önünde dolaşıyorlar” açıklamasında bulundu.

'NEREYE GÖTÜRÜLDÜĞÜNÜ BİLMİYORUZ'

Kim olduklarını sorduğunda, "Sen kimsin" diye yanıt verdiklerini belirten Sarısaç, "Vali veya Emniyetten de herhangi bir bilgi alamadık. Gözaltına alınan arkadaşımızın kimler tarafından nereye götürüldüğünü bilmiyoruz. Kendini güvenlik şube diye tanıtanları tanıyoruz ama tanımadığımız onlarcası da bizi plakasız araçlarla takip ediyor” dedi. Van’da bulunan HDP üyelerinin birçoğunun bu şekilde takip edildiğini belirten Saraç, “Resmi aracımla parti binasına gidiyorken benim önüme kırdılar ve arabadaki kişiyi alacağız dediler. Kim olduklarını da belirtmediler" diyerek tepki gösterdi. (HABER MERKEZİ)