Emniyet Müdürü Altuğ Verdi soruşturmasında polislere 'FETÖ' gözaltısı

Makamında yaşanan tayin tartışması sonucu vurularak öldürülen Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi soruşturması, 'FETÖ'ye bağlandı. İstanbul merkezli 7 ilde operasyon yapıldı. Çoğu polis 27 kişi hakkında gözaltı kararı var. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, 11 Aralık 2018’de görev yeri değişikliği talebinde bulunduğu ve olumsuz yanıt aldığı gerekçesiyle il emniyet müdürlüğü makamında düzenlediği silahlı saldırıda, Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’yi öldüren, Personel Şube Müdürü Ercan Polat’ı ağır, koruma polisi Yiğitcan Köksal’ı da hafif yaralayan polis memuru İsmail Hakkı Sarıcaoğlu’nun 'FETÖ bağlantılı' olduğu sonucuna varıldı.

Sarıcaoğlu’nun el konulan cep telefonu ile mail ve sosyal medya hesaplarında yapılan incelemelerde, 'bulunduğu hücre yapılanması içerisindeki diğer örgüt üyelerinin de kimlik bilgileri'nin belirlendiği öne sürüldü. Yapılanma içerisinde polis, doktor, araştırma görevlisi, öğretmen ve kapatılan Cihan Haber Ajansı çalışanı 27 kişinin bulunduğu iddia ediliyor.

Söz konusu gelişme üzerine, Başsavcılık, 9'u aktif polis memuru 27 kişi hakkında gözaltı kararı çıkardı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, zanlıların yakalanması için İstanbul, Adana, Bursa, Rize, Samsun, Trabzon ve Nevşehir'de operasyon başlattı.

Operasyonun Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve İstihbarat daire başkanlıkları ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) İstanbul Bölge Başkanlığı koordinesinde yürütüldüğü belirtildi.

(İSTANBULA-AA)

Etiketler gözaltı polis FETÖ