CHP'den tazminat davası yorumu: 2 milyonluk beklerdik

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İş Bankası'nın Hazine'ye devri tartışması için "Zamanında FETÖ'cüler de bunu istiyordu" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na 500 bin liralık dava açmasını da yorumlayan Özel "Biz gerçekten 1,5 veya 2 milyon liralık bir dava açmasını beklerdik. Kendi rekorunun altında" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti, İş Bankası'ndaki CHP hisselerinin Hazine'ye devri için hazırladığı taslağı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sunarken, CHP'den "Buna direniriz" açıklaması geldi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, düzenlediği basın toplantısıyla gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na açtığı 500 bin liralık tazminat davasına ilişkin "Biz gerçekten 1,5 veya 2 milyonluk bir dava açmasını beklerdik. Kendi rekorunun altında" dedi.

Özel, Erdoğan'ın daha önceden 1 milyon TL'lik dava açtığını hatırlattı ve "Kendi rekorunu kıramadığına göre geçen seferki kadar kendisini rahatsız edememişiz demektir. Bunu değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

'DAVADA GÖREVLİ 4 HAKİMİ DEĞİŞTİRMİŞLERDİ'

Özel şöyle konuştu: "Daha önce 1 milyon liralık dava açmıştı. Davada görevli 4 hâkimi, hızlı bir şekilde dava başlamadan önce değiştirmişlerdi. Kendilerine uygun hakimler atamışlardı. CHP Genel Başkanı’nın avukatları da reddi hâkim talebinde bulunmuşlardı. O hakimler bizi reddedemezsin deyip reddi hâkim talebini görüşmemişlerdi. Genel başkana cezayı apar topar vermişlerdi. Karar üst mahkemeye gitti, böyle yargılama olmaz… 1 milyonluk davada bu rezillikler yaşandı. Şimdi 500 binlik dava, biz gerçekten 1,5 veya 2 milyonluk bir dava açmasını beklerdik. Kendi rekorunun altında, siyasi rakiplerine karşı emrindeki yargıyı kullanmada kendi koyduğu çıtanın altında kalmış. Bu bence Recep Tayyip Erdoğan için büyük bir eksikliktir. Biz de kendimizi geçen seferki kadar onu rahatsız edemediğimiz için gözden geçiririz bu konuda."

İŞ BANKASI YORUMU: ZAMAN'IN ÇAĞRISINA UYUN BAKALIM

Özel, AK Parti MKYK toplantısında İş Bankası’ndaki CHP hisselerinin Hazine’ye devri hakkında Erdoğan'a bir taslak sunulmasıyla ilgili de konuştu. "CHP buna direnir" diyen Özel şu açıklamayı yaptı:

"Hadi bakalım getirin, Kenan Evren’in yaptığını yapın, utanmadan sıkılmadan yapın. Zaman Gazetesi’nin manşetten İş Bankası ile ilgili yapmış olduğu çağrılara uyun bakalım. Zamanında FETÖ’cüler de istiyordu. Buna tenezzül ederseniz bizim buna karşı nasıl mukabele edeceğimizi, nasıl cevap vereceğimizi kolay kolay öngöremezsiniz. CHP buna direnir. En sonunda başarsanız da hukuktan döner. Her şeyi yapsanız 20 sene sonra bir CHP Grup Başkanvekili bu kürsüden ‘Geçmişte buna Recep Tayyip Erdoğan da buna tenezzül etmişti’ diye belki birilerine bir şey söyler. Utanılacak işler yapıyorlar.

Yapmaya çalıştıkları şey, bu vasiyeti (Atatürk) tartışmaya açıyorlar. Diyor ki, 5 Eylül 19318’de kendi el yazısı ile tane tane kaleme almış, ‘Malik olduğum bütün nukut (nakit) ve hisse senetleri ile Çankaya’daki menkul ve gayrimenkul emvalimi Cumhuriyet Halk Partisi’ne atideki şartlara terk ve vasiyet ediyorum.’ Bu vasiyete göre kör kuruş almayız. Ama bu vasiyete göre bankanın yönetiminde bulunuruz, o bankanın iyi yönetilmesine katkı sağlarız ve bu vasiyetin gereği Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu’na paranın bir kuruşu bir gece bizde durmadan parayı teslim ederiz. Anayasa Mahkemesi’nin de denetimi altındayız bu konuda." (ANKA)

Kılıçdaroğlu'nun avukatından Erdoğan'a, 'Hodri meydan'Kılıçdaroğlu'nun avukatından Erdoğan'a, 'Hodri meydan'